Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Εκδήλωση της Γ.Γ. ΕΣΠΑ Η Συμβολή του ΕΣΠΑ και του ΤΑ στην Παιδεία, στην Υγεία και στο Περιβάλλον

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

6 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου

«Η Συμβολή του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης στην Παιδεία, στην Υγεία και στο Περιβάλλον», το θέμα εκδήλωσης της Γ.Γ ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 15 - stand 43), η Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η Συμβολή του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης στην Παιδεία, στην Υγεία και στο Περιβάλλον». 

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

Στην 1η Θεματική με τίτλο "Ψηφιακά εργαλεία στην Παιδεία" συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σπύρος Δουκάκης, ο Πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ Α.Ε., Στέφανος Κόλλιας καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Στη 2η Θεματική με τίτλο "Ψηφιακά εργαλεία στην Υγεία" συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας ΠΔΕ & ΕΠΑ, Κατερίνα Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν - Βενετία Βιλδιρίδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ ΜΑΕ, Σταύρος Ασθενίδης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα και ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , Ιωάννης Βλαχάβας.

Στην 3η Θεματική με τίτλο "Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική Αλλαγή: Προκλήσεις και λύσεις για το Περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη" συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ, Γιώργος Ζερβός, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκος και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ελλάδας - Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Carsten Rasmussen.

Τα συμπεράσματα των συζητήσεων θα παρουσιάσουν ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ορέστης Καβαλάκης, και η Γενική Γραμματέας ΕΣΠΑ, Βασιλική Παντελοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO, την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18:00. 

Επιπρόσθετα, στον χώρο του Περιπτέρου 15, stand 43 του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις από φορείς και Υπηρεσίες που σχετίζονται με προγράμματα του ΕΣΠΑ:

«Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027», ΜΟΔ ΑΕ, Κυριακή 8/9, 15:30-17:30.

«Καινοτομία και Εξωστρέφεια στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Προκλήσεις και Ευκαιρίες», Μονάδα Προγραμματισμού, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Τρίτη 10/9, 18:30-20:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!