Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος Στρατηγικές ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία, με χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ

«Είμαστε δίπλα στους πολίτες και εργαζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, δουλειές και καλύτερο εισόδημα σε όλους», τόνισε μιλώντας στο Action 24 ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως εντός του ερχόμενου διμήνου το υπουργείο Ανάπτυξης θα εγκρίνει και θα χρηματοδοτήσει με 170 εκατ. ευρώ στρατηγικές και εμβληματικές ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της βιομηχανίας, με κύρια χαρακτηριστικά την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί από το 2019 κατά 27%, η ανεργία έχει πλέον μειωθεί στο 9,5% και ο πληθωρισμός τροφίμων είναι αρνητικός για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ακολουθούμε την πιο αυστηρή και πιο απαιτητική νομοθεσία στην ΕΕ για να μπλοκάρουμε το πλαφόν κέρδους με ορόσημο τον Δεκέμβριο του 2021» πρόσθεσε και σημείωσε πως «είναι υπό έλεγχο 26 μεγάλες εταιρείες και περίπου 2.500 χιλιάδες κωδικοί προϊόντων».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως παρότι στη χώρα μας είναι συνηθισμένο το φαινόμενο της καταστροφολογίας δεν δικαιολογείται να υπάρξουν αυξήσεις για το θέμα της πανώλης, ή με αφορμή τη φωτιά στην Πεντέλη.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών είναι συνεχής. «Αναζητούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε σε επαφή τον καταναλωτή απευθείας με τον παραγωγό. Θα το συζητήσουμε με τους παραγωγούς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Ερωτηθείς για το σχολικό καλάθι σημείωσε ότι πολλές αλυσίδες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις σε σχέση με πέρυσι, από 10% έως 20% στα σχετικά προϊόντα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!