Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος Από τη ΔΙΜΕΑ έλεγχος για τις τιμές σε 26 μεγάλες εταιρείες και σε χιλιάδες κωδικούς

Είναι σε εξέλιξη από τη ΔΙΜΕΑ έλεγχος σε 26 μεγάλες εταιρείες -κατά προτεραιότητα στις πολυεθνικές όπου έχουν παρατηρηθεί διαφορές τιμών σε διάφορες χώρες- και σε χιλιάδες κωδικούς, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ τόνισε: «Είμαι υπουργός Ανάπτυξης, όχι ακρίβειας. Βασική δουλειά μου είναι η προσέλκυση επενδύσεων για να υπάρχουν δουλειές και να αυξάνονται τα εισοδήματα των πολιτών».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, αρμοδιότητά του είναι οι τιμές τροφίμων και των βασικών ειδών διαβίωσης και σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες στα σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 1% με 2% κάθε μήνα. Και δεν είναι τυχαίο, υπογράμμισε, αλλά είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικά αυστηρής νομοθεσίας που εφαρμόζουμε.

«Απαγορεύεται να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους απ' ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 με το υπουργείο να έχει εξαπλασιάσει το ανώτατο ύψος προστίμου. Είναι σε εξέλιξη από τη ΔΙΜΕΑ έλεγχος σε 26 μεγάλες εταιρείες -κατά προτεραιότητα στις πολυεθνικές όπου έχουν παρατηρηθεί διαφορές τιμών σε διάφορες χώρες- και σε χιλιάδες κωδικούς» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δίνουμε μία συνεχή μάχη για τις τιμές και την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, συνέχισε ο υπουργός, εστιάζοντας στο γεγονός πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι περίπου όση και η αύξηση των τροφίμων, γεγονός που στηρίζει όλους όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Έχει μεγάλη σημασία η συμπεριφορά των καταναλωτών τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται από την πλατφόρμα e-katanalotis.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα στις επενδύσεις τόνισε ότι για τη χώρα μας έχουν σημασία οι παραγωγικές επενδύσεις, κυρίως στη βιομηχανία, για να είναι ισχυρή η οικονομία μας και με βιώσιμη ανάπτυξη .

«Δίνουμε 45 εκατ. ευρώ για βιομηχανικά πάρκα και άλλα 85 εκατ. ευρώ για τη ψηφιακή μετάβαση μικρών εταιρειών» υπογράμμισε.

Για την περαιτέρω απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών είπε: «Έχω συζητήσει με τον πρωθυπουργό για την απλοποίηση των διαδικασιών: σε έναν χώρο σε μία υπηρεσία και μόνο θα πρέπει να απευθύνεται ο επενδυτής και μία υπηρεσία πρέπει να είναι υπεύθυνη για την έγκριση και την παρακολούθηση κάθε επένδυσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!