Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΠΕΕ Καθοδική πορεία στο 1ο τρίμηνο του 2024 για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Καθοδική πορεία ακολούθησε και στο πρώτο τρίμηνο του 2024 η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας, καθώς οι αρνητικοί παράγοντες που την επηρέασαν αρνητικά το 2023 εξακολουθούν να την πιέζουν και φέτος.

Ο κλάδος οδηγήθηκε σε «χαμηλή πτήση» από την περιορισμένη κατανάλωση -λόγω του πληθωρισμού, της οικονομικής αβεβαιότητας και των γενικότερων γεωπολιτικών εξελίξεων- σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση εκτός Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ένδυσης- Κλωστοϋφαντουργίας EURATEX, στο πρώτο τρίμηνο του 2024 η παραγωγή σημείωσε μείωση 4,7% στην κλωστοϋφαντουργία και 8,1% στην ένδυση.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 6,7% στην κλωστοϋφαντουργία και κατά 5,4% στην ένδυση. Μείωση κατέγραψαν και οι εξαγωγές, με πτώση 4% στην ένδυση και 5,9% στην κλωστοϋφαντουργία.

«Η μείωση της κατανάλωσης στην Ευρώπη οδήγησε σε σημαντική υποχώρηση και των εισαγωγών, με πτώση 13,1% στην ένδυση και 11% στην κλωστοϋφαντουργία.

Το κόστος παραγωγής στην Ευρώπη συνέχισε να αυξάνεται σημειώνοντας άνοδο 3,1% στην ένδυση και 0,6% στην κλωστοϋφαντουργία», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!