Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΕΑ Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που δεν εισπράττουν ασφάλιστρα δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο IRIS

ΕΕΑ

30 Αυγούστου 2024

Δελτίο Τύπου

Το ΕΕΑ έλαβε διαβεβαίωση από την ΑΑΔΕ ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που με βάση την σύμβασή τους δεν εισπράττουν ασφάλιστρα δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο IRIS

Το ΕΕΑ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, υποστηρίζοντας τα μέλη του και συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικότητα και των επαγγελμάτων της αγοράς κατόπιν στοιχείων που έλαβε από μέλη του Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές πως η ΑΑΔΕ τους ειδοποίησε για σύνδεση με το IRIS, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΕΕΑ επικοινώνησε με τον κ. Πιτσιλή οπότε και ελήφθη η διαβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που με βάση τη σύμβαση που έχουν με τις ασφαλστικές εταιρείες προκύπτει πώς δεν εισπράττουν ασφάλιστρα δε θα έχουν καμμία συνέπεια και εξαιρούνται της υποχρέωσης σύνδεσης με το IRIS οπότε και δεν κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Να σημειωθεί ότι εγκαίρως η διοίκηση του ΕΕΑ, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, είχαν ζητήσει από την ΑΑΔΕ να ενεργοποιηθεί και να μεριμνήσει ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία τυχόν προβλήματος και συνεπειών σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δεν θα συνδεθούν στην προβλεπόμενη προθεσμία με το IRIS.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΕΑ ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα ότι δε θα υπάρξει αρρυθμία και πως θα εκδοθεί και ερμηνευτική εγκύκλιος. Σε αυτή θα προσδιορίζεται ότι οι επαγγελματίες με συγκεκριμένους ΚΑΔ  οι οποίοι δεν προβαίνουν σε συναλλαγές με καταναλωτές (όπως οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές Πράκτορες και Συντονιστές οι οποίοι με βάση τη σύμβασή τους με την ασφαλιστική εταιρεία που εκπροσωπούν δεν δικαιούται να εισπράττουν ασφάλιστρα )  δεν υποχρεούνται της εγγραφής τους στο IRIS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!