Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΕΑ Και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα αξιοποιήσουν την υπηρεσία Gov.gr Wallet για τις ασφαλίσεις οχημάτων

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

06 Αυγούστου 2024

Δελτίο Τύπου

«Και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα αξιοποιήσουν την υπηρεσία Gov.gr Wallet για τις ασφαλίσεις οχημάτων»

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 6/8/2024, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών κ. Γιώργος Παϊκόπουλος μαζί με τους εκπροσώπους της ΠΟΑΔ, τον Πρόεδρό της κ. Ηλία Τσολάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Μουντάκη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε η ενεργοποιημένη εδώ και λίγο καιρό δυνατότητα παροχής συγκατάθεσης (consent) μέσω του Gov.gr Wallet από τους πολίτες για την ψηφιακή άντληση και διάθεση των δεδομένων τους από τις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία αφορά την σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό, ο οποίος και δεσμεύθηκε στο πλαίσιο της παρέμβασης του Ε.Ε.Α. και της ΠΟΑΔ, ότι και οι επαγγελματίες πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα έχουν την ίδια δυνατότητα με τις ασφαλιστικές εταιρείες να μπορούν να αξιοποιήσουν την υπηρεσία του Gov. Δηλαδή να μπορούν να αντλούν τα στοιχεία που αφορούν τον προς ασφάλιση πελάτη και αυτός να δίνει την συγκατάθεσή του σε κάθε βήμα, τόσο στην άντληση των στοιχείων όσο και στην διάθεσή τους στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με τους οποίους συνεργάζονται, όπως δηλαδή και στην ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχουν επιλέξει να συμβληθούν.

Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία του Gov.gr Wallet οι πολίτες θα δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή  τους (consent) για τη διάθεση των απαραίτητων δεδομένων τους οπότε και θα συναλλάσσονται άμεσα και εύκολα, επιτρέποντας την άντληση και διάθεση των συγκεκριμένων στοιχείων τους.

Με τον τρόπο αυτό η καθημερινότητα των πολιτών καθώς και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διευκολύνεται σημαντικά, καθώς θα μπορούν να ολοκληρώνουν διαδικασίες από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να διακινούν έγγραφα, ούτε έγχαρτα ούτε ψηφιακά.

Από το Ε.Ε.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!