Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Την εναλλακτική και πολιτιστική διάσταση της Πάρου αναδεικνύει δημοσίευμα της βρετανικής Εφημερίδας Express

«Μια γραφική και λιγότερο πολυσύχναστη εναλλακτική» προσφέρει η Πάρος, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Express" και συμπληρώνει: «Αυτό το νησί συγκαταλέχτηκε πρόσφατα στη λίστα των Times με τους πέντε μυστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς προς εξερεύνηση, επαινετικό για την ικανότητά του να προσφέρει μια ενναλακτική απόδραση από περιοχές με μεγάλα πλήθη τουριστών, με γαλήνιες παραλίες και οικονομικές ταβέρνες».

Στο ίδιο δημοσίευμα, το κυκλαδίτικο νησί χαρακτηρίστηκε ως «ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους αναζητούν την ομορφιά και τη γοητεία των Κυκλάδων χωρίς τα συντριπτικά πλήθη τουριστών, καθιστώντας τον ιδανικό για χαλαρωτικές αλλά πολιτιστικά εμπλουτισμένες διακοπές».

Η εφημερίδα περιέγραψε επίσης το νησί ως «το τέλειο μέρος για να ξεφύγεις από την πολυκοσμία παραλίες απαλλαγμένες από τις ορδές των TikTokers και ταβέρνες που δεν χρεώνουν μια περιουσία». Στη συνέχεια παραθέτει πληροφορίες για τα σημεία που ξεχωρίζουν:

«Η Παροικιά είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της Πάρου , με την αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Υπάρχουν μικρά μπουτίκ, εκκλησίες , τα ερείπια του φράγκικου κάστρου, πολλά μουσεία και το μοναστήρι της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Η Νάουσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και το πολυσύχναστο κέντρο της νυχτερινής ζωής, με εξαιρετικά εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία. Η Πάρος έχει πολλές παραλίες όπως η Χρυσή Ακτή, οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία, ο κόλπος της Νάουσας, το Μαρτσέλο και η Αγία Ειρήνη. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν βάρκες ή να κάνουν περιηγήσεις με βάρκα στο νησί, που προσφέρει την ευκαιρία να δουν τα κρυφά σημεία της Πάρου, με θέα τα καταγάλανα νερά, τα παραθαλάσσια χωριά, ακόμη και ένα βυθισμένο αεροπλάνο».

https://www.express.co.uk/news/world/1926946/paros-greek-island-tourism

Υπενθυμίζεται ότι η Πάρος έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk, έπειτα από μέριμνα του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προβολή των πρωτοβουλιών για την βιωσιμότητα των ελληνικών προορισμών και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στο βρετανικό κοινό αλλά και στη διεθνή τουριστική αγορά. Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΤ αποτέλεσαν τη βάση για την ανάπτυξη νέων εμπλουτισμένων τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα, για αυθεντικές, «έξυπνες» και οικολογικές εμπειρίες διακοπών.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θοδωρής Μπιζάς τόνισε: «Κινούμαστε μεθοδικά προς την κατεύθυνση μιας ορθολογικής ανάπτυξης στο νησί, χωρίς να προκαλούμε περαιτέρω επιβαρύνσεις στη βασική τουριστική περίοδο. 'Αλλωστε και τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι, ενώ ομαλοποιούνται οι μήνες αιχμής, καταγράφονται αυξήσεις στην αρχή και το τέλος της χρονιάς, πράγμα που οφείλεται στη συστηματική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!