Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

Α. 1120/2024 Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1068/ 24.03.2015 απόφασης της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασίες έγκρισης και ανάκλησης Φ.Η.Μ.. Υποχρεώσεις κατόχων άδειας καταλληλότητας Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), πωλητών Φ.Η.Μ., πιστοποιημένων τεχνικών Φ.Η.Μ., κατόχων - χρηστών Φ.Η.Μ.» (Β’ 497).

Α. 1120/2024

ΦΕΚ B’ 4552/05.08.2024

Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1068/ 24.03.2015 απόφασης της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασίες έγκρισης και ανάκλησης Φ.Η.Μ.. Υποχρεώσεις κατόχων άδειας καταλληλότητας Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), πωλητών Φ.Η.Μ., πιστοποιημένων τεχνικών Φ.Η.Μ., κατόχων - χρηστών Φ.Η.Μ.» (Β’ 497).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.)

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Των παρ. 3 και 5 του άρθρου 63 και της περ. ι) της παρ. 50 του άρθρου 83 του ν. 5104/2024 «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 58), εφεξής Κ.Φ.Δ.,

β) της παρ. 9 του άρθρου 12 και του άρθρου 40 του ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» (Α’ 251),

γ) του Κεφαλαίου Α’ του μέρους Πρώτου του ν. 4389/ 2016 «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» (Α’ 94) και ειδικότερα του άρθρου 7, της παρ. 1 του άρθρου 14 και του άρθρου 41 αυτού, και

δ) της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23.10.2020 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)» (Β’ 4738).

2. Την υπό στοιχεία ΠΟΛ.1068/24.3.2015 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασίες έγκρισης και ανάκλησης Φ.Η.Μ.. Υποχρεώσεις κατόχων άδειας καταλληλότητας Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), πωλητών Φ.Η.Μ., πιστοποιημένων τεχνικών Φ.Η.Μ., κατόχων - χρηστών Φ.Η.Μ.» (Β’ 497).

3. Την υπό στοιχεία Α.1098/13.07.2022 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών (πρωτόκολλο επικοινωνίας) και λοιπές λειτουργίες, για τη διασύνδεση μεταξύ Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών και EFT/POS τερματικών. Υλοποίηση επί της αρχής «είσπραξη μέσω κάρτας - υποχρεωτική έκδοση απόδειξης από Φ.Η.Μ.» (Β’ 3940).

4. Την υπό στοιχεία ΠΟΛ. 1166/10.08.2018 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Τεχνικές προδιαγραφές πρωτοκόλλου επικοινωνίας και κρυπτογράφησης για την διαβίβαση δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα των Φ.Η.Μ.» (Β’ 3603).

5. Την υπό στοιχεία Α. 1024/31.01.2020 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Συμπληρωματικές τεχνικές προδιαγραφές πρωτοκόλλου επικοινωνίας και κρυπτογράφησης για την διαβίβαση δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα των Φ.Η.Μ.» (Β’ 317).

6. Την υπό στοιχεία Α.1155/9.10.2023 απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «Καθορισμός της έκτασης εφαρμογής, του χρόνου, του τρόπου και της διαδικασίας διασύνδεσης των Μέσων Πληρωμών ηλεκτρονικής μεταφοράς κεφαλαίων στο σημείο πώλησης (Electronic Funds Transfer at the point of sale, EFT/POS), που χρησιμοποιούν οι οντότητες του άρθρου 1 του ν. 4308/2014 (Α’ 251) με τα Ταμειακά τους Συστήματα, τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών και την Α.Α.Δ.Ε., καθώς και κάθε άλλου ειδικότερου θέματος για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 15Β του ν. 4987/2022 (Κ.Φ.Δ.). Υλοποίηση επί της αρχής “είσπραξη μέσω κάρτας - υποχρεωτική έκδοση παραστατικού από Ταμειακό Σύστημα”» (Β’ 5992).

7. Την υπ’ αρ. 1/20.1.2016 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου «Επιλογή και διορισμός Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών» (Υ.Ο.Δ.Δ. 18), σε συνδυασμό με το πρώτο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 41 του ν. 4389/2016, την υπ’ αρ. 39/3/30.11.2017 (Υ.Ο.Δ.Δ. 689) απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. και την υπό στοιχεία 5294ΕΞ2020/17.01.2020 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» (Υ.Ο.Δ.Δ. 27).

8. Την ανάγκη ορισμού διαδικασίας ανάκλησης της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ., την οποία έχουν λάβει οι οντότητες του άρθρου 1 του ν. 4308/2014 με έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και αντικείμενο δραστηριότητας την εισαγωγή, κατασκευή και εμπορία Φ.Η.Μ. σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων των υποχρεώσεών τους.

9. Το γεγονός ότι η απόφαση αυτή δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), αποφασίζουμε: Τροποποιείται η υπό στοιχεία ΠΟΛ.1068/24.03.2015 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασίες έγκρισης και ανάκλησης Φ.Η.Μ. Υποχρεώσεις κατόχων άδειας καταλληλότητας Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), πωλητών Φ.Η.Μ., πιστοποιημένων τεχνικών Φ.Η.Μ., κατόχων - χρηστών Φ.Η.Μ.» (Β’ 497), ως ακολούθως:

1. Στην παρ. 1.2. του άρθρου 1 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Η Επιτροπή δύναται εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος της άδειας καταλληλότητας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) να διενεργεί τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους συμμόρφωσης.».

2. Η παρ. 1.3 του άρθρου 1 τροποποιείται ως εξής:

«1.3. Στην αρμοδιότητα της Επιτροπής εμπίπτει και η ανάκληση άδειας καταλληλότητας και η απαγόρευση περαιτέρω χρήσης εγκεκριμένου τύπου Φ.Η.Μ. σε περίπτωση που μετά τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων τήρησης των οριζόμενων προδιαγραφών εντοπιστούν προβλήματα στη λειτουργία του τύπου Φ.Η.Μ. που σχετίζονται με τις ιδιότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Στην περίπτωση αυτή η Επιτροπή είτε ανακαλεί την άδεια καταλληλότητας χρήσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών

Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) είτε εισηγείται προς τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μερική ανάκληση της άδειας καταλληλότητας κατά το μέρος της τεχνικής υποστήριξης ή την ανάκληση της άδειας τεχνικής υποστήριξης ή την ανάκληση εξουσιοδότησης υποστήριξης σε μεταπωλητή ή εξουσιοδοτημένο τεχνικό και εφόσον κριθεί απαραίτητο, αναθέτει την άδεια τεχνικής υποστήριξης σε άλλη επιχείρηση.».

3. Προστίθεται παρ. 1.4. στο άρθρο 1 ως εξής:

«1.4. Η απόφαση ανάκλησης της άδειας καταλληλότητας κοινοποιείται και στο σύνολο των επιχειρήσεων που τυχόν τους έχει παρασχεθεί «Άδεια Τεχνικής Υποστήριξης Φ.Η.Μ.» για τον συγκεκριμένο τύπο Φ.Η.Μ. καθώς και στους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς του εν λόγω τύπου Φ.Η.Μ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 και 7.».

4. Το άρθρο 3 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 3

Διαδικασία για τη λήψη της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ.

3.1 Η ενδιαφερόμενη επιχείρηση για να λάβει άδεια καταλληλότητας Φ.Η.Μ. καταθέτει σχετικό αίτημα/φάκελο στο Τμήμα Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών που εμπεριέχει τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο συνημμένο Παράρτημα Α. Στο αίτημα η επιχείρηση συμπεριλαμβάνει αναφορά ετοιμότητας διασύνδεσης του Ταμειακού Συστήματος των επιχειρήσεων που εκδίδουν παραστατικά πωλήσεων μέσω Φ.Η.Μ. και κάνουν χρήση Μέσων Πληρωμών (EFT/POS), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία Α.1098/2022 και Α.1155/2023 αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Η σχετική αναφορά για την τεκμηρίωση της διαδικασίας διασύνδεσης εντάσσεται στον έλεγχο του λογισμικού. Η υποχρέωση τεκμηρίωσης καταλαμβάνει και τις περιπτώσεις Φ.Η.Μ. και Μέσων Πληρωμών (EFT/ POS) που ενσωματώνονται σε μία συσκευή (Αll in one - Cash Register/POS). Η Επιτροπή καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο τεκμηρίωσης της διαδικασίας διασύνδεσης με τα Μέσα Πληρωμών (EFT/POS).

3.2. Η ενδιαφερόμενη επιχείρηση για να λάβει άδεια καταλληλότητας Φ.Η.Μ. προσκομίζει στο Τμήμα Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών, δείγμα του Φ.Η.Μ. προς έλεγχο του υλικού και του λογισμικού (Hardware και Software).

3.3. Το Τμήμα Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών δύναται να αναθέτει τους ελέγχους Hardware και Software των Φ.Η.Μ. σε διαπιστευμένο ή πιστοποιημένο εργαστήριο Α.Ε.Ι. το οποίο συντάσσει αναλυτική έκθεση αξιολόγησης, η οποία πιστοποιεί εάν το δείγμα Φ.Η.Μ. είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές. Το κόστος των ελέγχων καλύπτεται από την επιχείρηση που αιτείται την άδεια καταλληλότητας.

3.4. Ο έλεγχος του Hardware του Φ.Η.Μ. - για δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και ασφάλειαςδεν απαιτείται, εάν το δείγμα Φ.Η.Μ. συνοδεύεται από πιστοποιητικό CE διαπιστευμένου εργαστηρίου, εγχωρίου ή της αλλοδαπής, και προσκομίζονται οι σχετικές εκθέσεις αξιολόγησης (test reports).

3.5. Με μέριμνα του Τμήματος Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών συγκεντρώνονται οι εκθέσεις αξιολόγησης των εργαστηρίων, γίνεται προέλεγχος των υποβληθέντων δικαιολογητικών της ενδιαφερόμενης να λάβει άδεια καταλληλότητας Φ.Η.Μ. επιχείρησης, και ακολούθως τίθεται ο πλήρης φάκελος στη διάθεση της Επιτροπής.

3.6. Η Επιτροπή καλείται σε συνεδρίαση με ευθύνη του προέδρου της, εξετάζει τον πλήρη φάκελο άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ. (συνοδευτικές εκθέσεις αξιολόγησης των εξουσιοδοτημένων εργαστηρίων και τα δικαιολογητικά έγγραφα του φακέλου) και αποφασίζει για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ. στην επιχείρηση.».

5. Το άρθρο 11 αντικαθίσταται ως κάτωθι:

«Άρθρο 11

Προϋποθέσεις ανάκλησης της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ.

11.1. Η άδεια καταλληλότητας για τους τύπους Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) ανακαλείται σε περίπτωση:

α) Μη υποβολής εντός των εκάστοτε τιθέμενων προθεσμιών της δήλωσης συμβατότητας της παρ. 3 του άρθρου 17 Κ.Φ.Δ.

β) Mη ολοκλήρωσης εντός των εκάστοτε τιθέμενων προθεσμιών των λοιπών (πέραν της υποβολής Δήλωσης Συμβατότητας της παρ. 3 του άρθρου 17 Κ.Φ.Δ.) απαραίτητων ενεργειών και των τεχνικών ελέγχων, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα διασύνδεσής τους με τύπους Τεύχος B’ 4552/05.08.2024 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 46159 τερματικών «EFT/POS» που συμπεριλαμβάνονται στις δηλώσεις συμμόρφωσης της παρ. 2 του άρθρου 18 του Κ.Φ.Δ.

γ) Υποβολής Δήλωσης Συμβατότητας της παρ. 3 του άρθρου 17 Κ.Φ.Δ. ερειδόμενης επί ψευδών, ανακριβών ή αλλοιωμένων δεδομένων και τεχνικών ενδείξεων, ανεξαρτήτως τυχόν ποινικών ευθυνών κατά τις διατάξεις του άρθρου 386Α του Ποινικού Κώδικα.

δ) Μη τήρησης του πρωτόκολλου της υπό στοιχεία Α.1098/2022 ή του Βασικού Κανόνα Διασύνδεσης της υπό στοιχεία Α.1155/2023 Αποφάσεων του Διοικητή, με αποτέλεσμα τη μη σύννομη διασύνδεση του Φ.Η.Μ. με τους τύπους Μέσων Πληρωμών ηλεκτρονικής μεταφοράς κεφαλαίων στο σημείο πώλησης (Electronic Funds Transfer at the point of sale, EFT/POS) τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (Αcquiers) και την Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 Κ.Φ.Δ.

ε) Μη τήρησης των υποχρεώσεων αναβάθμισης και διασύνδεσης των Φ.Η.Μ., εντός των προθεσμιών που εκάστοτε ορίζονται, με τα τερματικά «EFT/POS» των κατόχων/χρηστών Φ.Η.Μ. από επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια καταλληλότητας ή άδεια τεχνικής υποστήριξης ή είναι οντότητες-μεταπωλητές που απασχολούν εξουσιοδοτημένους τεχνικούς ή είναι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί. Ειδικά στην περίπτωση αυτή, η Επιτροπή Καταλληλότητας εισηγείται προς τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. την ανάκληση της «άδειας τεχνικής υποστήριξης» ή της «άδειας καταλληλότητας» κατά το μέρος της τεχνικής υποστήριξης ή της ιδιότητας του εξουσιοδοτημένου τεχνικού και την αφαίρεση της δυνατότητας νόμιμης σφράγισης και υπογραφής του Βιβλιαρίου Συντήρησης Φ.Η.Μ. ή της υποβολής δήλωσης διάγνωσης οριστικής βλάβης για τους Φ.Η.Μ. στο Πληροφοριακό Σύστημα Φ.Η.Μ.

στ) Διάπραξης παραβάσεων παραποίησης ή επέμβασης στη λειτουργία των Φ.Η.Μ. από λογισμικό εφαρμογών που διαμορφώνει το περιεχόμενο των Αποδείξεων Εσόδου και για το οποίο έχει κατατεθεί έγγραφη δεσμευτική διαβεβαίωση της κατέχουσας την άδεια καταλληλότητας Φ.Η.Μ. οντότητας, προς την Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Φ.Η.Μ, περί του ελέγχου και της πιστοποίησης της ορθής και σύννομης λειτουργίας του εν λόγω λογισμικού εφαρμογών, με την εξαίρεση περιπτώσεων κατά τις οποίες η εκτύπωση των αποδείξεων εσόδου γίνεται από εφαρμογή που παρακάμπτει τον Φ.Η.Μ.

ζ) Μη συμμόρφωσης με τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία ΠΟΛ. 1166/2018 (Β’ 3603) και Α. 1024/2020 (Β’ 317) αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

η) Διάπραξης παραβιάσεων σχετικών με το υλισμικό (hardware) Φ.Η.Μ.

θ) Μη συμμόρφωσης με τις προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας καταλληλότητας.».

6. Μετά το άρθρο 11 προστίθεται άρθρο 12 ως εξής:

«Άρθρο 12

Διαδικασία και συνέπειας ανάκλησης της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ.

12.1. Σε περίπτωση καταγγελιών ή εν γένει πληροφοριών περί διάπραξης παραβιάσεων της σχετικής νομοθεσίας περί παροχής άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ. ή διαπίστωσης τους από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα συγκροτείται με μέριμνα του Τμήματος Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών σχετικός φάκελος.

12.2. Το Τμήμα Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών δύναται να αναθέτει την τεχνική αξιολόγηση του περιεχομένου του φακέλου της παρ. 1 σε διαπιστευμένο ή πιστοποιημένο εργαστήριο Α.Ε.Ι. το οποίο συντάσσει αναλυτική έκθεση. Το κόστος των ελέγχων καλύπτεται από την επιχείρηση που διαθέτει την άδεια καταλληλότητας.

12.3. Με μέριμνα του Τμήματος Ε’ Συστημάτων Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών και Λοιπών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υποδομών ο πλήρης φάκελος εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή.

12.4. Η Επιτροπή καλείται σε συνεδρίαση με ευθύνη του προέδρου της, εξετάζει τον πλήρη φάκελο (συνοδευτικές εκθέσεις αξιολόγησης των εξουσιοδοτημένων εργαστηρίων και τα λοιπά έγγραφα του φακέλου π.χ. Εκθέσεις Ελέγχου) και αποφασίζει για την ανάκληση της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ. ή την εισήγηση προς τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. για την ανάκληση αυτής κατά το μέρος της τεχνικής υποστήριξης ή την ανάκληση της «άδειας τεχνικής υποστήριξης» ή την ανάκληση εξουσιοδότησης τεχνικού Φ.Η.Μ.

12.5. Η ανάκληση της άδειας καταλληλότητας Φ.Η.Μ. κοινοποιείται στους κατόχους - χρήστες του συγκεκριμένου τύπου Φ.Η.Μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Κ.Φ.Δ., ώστε να προβούν σε υποχρεωτική απόσυρση του Φ.Η.Μ. και -εφόσον απαιτείται - σε αντικατάσταση του Ταμειακού Συστήματος τους έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τον μήνα εντός του οποίου συντελείται η ως άνω κοινοποίηση.

12.6. Η ανάκληση της άδειας καταλληλότητας και συνακόλουθη απαγόρευση περαιτέρω χρήσης εγκεκριμένου τύπου Φ.Η.Μ. συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παύση της δυνατότητας πώλησης του εν λόγω τύπου Φ.Η.Μ. σε οποιαδήποτε οντότητα/χρήστη, όπως αυτή εισάγεται με τις διατάξεις της παρ. 2.5.».

7. Στο Παράρτημα Α και ειδικότερα στην Ενότητα Α1, «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ», προστίθεται περ. κ) ως εξής: «κ) Aναφορά ετοιμότητας διασύνδεσης του Φ.Η.Μ. με Μέσα Πληρωμών (EFT/POS) σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία Α.1098/2022 και Α.1155/2023 αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.».

8. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2024

Ο Διοικητής
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!