Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΑΕΕ Αυξημένη ζήτηση και χρήση των καλύψεων στον Κλάδο Υγείας το 2023

Αυξημένη ήταν η ζήτηση και χρήση των καλύψεων στον Κλάδο Υγείας το 2023, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των ατομικών συμβολαίων υγείας προσέγγισε τις 965.000 (το 2022 ήταν 921.627), ενώ των ομαδικών ξεπέρασε τις 7.000 (το 2022 ήταν 6.025), διατηρώντας την ανοδική πορεία που καταγράφεται στο συγκεκριμένο κλάδο τα τελευταία έτη.

Ανοδικά κινήθηκε επίσης το πλήθος των ασφαλισμένων τόσο των ατομικών όσο και των ομαδικών ασφαλίσεων, που αποζημιώθηκαν ειδικά για πραγματοποίηση νοσηλείας.

Για όλους τους ασφαλισμένους που αποζημιώθηκαν το 2023 τόσο για εξωνοσοκομειακή όσο και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι ασφαλιστικές εταιρίες κατέβαλαν 710,2 εκατ. ευρώ, σχεδόν 100 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2022.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΕΑΕΕ, Γιάννης Καντώρος σχολίασε σχετικά με την έρευνα : «Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας για το προηγούμενο έτος, εκείνα που ξεχωρίζουν είναι αφενός η διατήρηση της ανοδικής πορείας που καταγράφουν οι ασφαλίσεις υγείας από άποψη πλήθους συμβολαίων και ασφαλισμένων, τόσο στις ατομικές, και ακόμη περισσότερο στις ομαδικές ασφαλίσεις και, αφετέρου, η διψήφια ποσοστιαία αύξηση των αποζημιώσεων και των δύο ερευνώμενων καλύψεων (εξω-νοσοκομειακή και νοσοκομειακή) και στις δύο γραμμές εργασιών, ατομικών και ομαδικών ασφαλίσεων».

Σημειώνεται για τους ενδιαφερόμενους ότι η έρευνα είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΑΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!