ΓΓ ΔΟΣΕ Μ. Μυρογιάννη Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας
Τη διαβεβαίωση ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της Οικονομικής Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, κατά τη συμμετοχή της στο πάνελ «Αλλάζοντας το τρέχον παράδειγμα» που έλαβε χώρα, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.
Η κ. Μυρογιάννη παρουσίασε τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικής δραστηριότητας, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υποστήριξη της γυναίκας και τις συνεργασίες με φορείς για την ενδυνάμωση των γυναικών.
Ειδικότερα η ΓΓ ΔΟΣΕ ανέλυσε τις δράσεις του ΥΠΕΞ για την διευκόλυνση της πρόσβασης των γυναικών στον κόσμο του επιχειρείν και αναφέρθηκε, ενδεικτικά, στην ολοκλήρωση του πρώτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια (2023-2028), αλλά και σε προγραμματιζόμενη εκδήλωση του ΥΠΕΞ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών.
«Η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσματική ενσωμάτωση της αρχής "να μην μένει κανείς πίσω", σε όλα τα επίπεδα» υπογράμμισε η κ. Μυρογιάννη και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκρίνει μια σειρά εθνικών στρατηγικών, σχεδίων δράσης και νομοθετικών πρωτοβουλιών που ενσωματώνουν τη συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, στις δημόσιες πολιτικές και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα, με γνώμονα την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της κοινωνικής ένταξης».
Τέλος, η ΓΓ ΔΟΣΕ έκανε αναφορά και σε κοινές δράσεις με άλλα υπουργεία και παραγωγικούς φορείς, καθώς επίσης και σε πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως τη διοργάνωση ημερίδας για τη νεοφυή γυναικεία επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία πλατφόρμας διαλόγου για θέματα ένταξης των γυναικών στο υφιστάμενο οικονομικο-κοινωνικό μοντέλο, την εκπόνηση προγραμμάτων καθοδήγησης και δικτύωσης, το πρόγραμμα «WomenTechEU», το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC), το Βραβείο Καινοτομίας της ΕΕ για τις Γυναίκες, και τις πολιτικές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT).
Το Φόρουμ διοργάνωσαν το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!