ΣΒΕ Μέχρι και 500.000 ευρώ για δημιουργία clusters για προώθηση της καινοτομίας
Προθεσμία μέχρι τις 4/10 έχουν όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν χρηματοδότηση ως και 500.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση ή και στην αναβάθμιση της λειτουργίας συνεργατικών σχηματισμών (clusters) για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα, όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ).
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης των ενδιαφερομένων στη δράση «Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα» του Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 2021 – 2027, υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), ενώ τονίζεται ότι αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ και εθνικούς πόρους.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ και ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους (επιχορηγούμενος Π/Υ) από 300.000€ έως 500.000€.
Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΒΕ, το τελικό ποσοστό της ενίσχυσης καθορίζεται από τα ακόλουθα με το άρθρο του Καν. 651/2014 ως ισχύει, την κατηγορία δαπάνης και το μέγεθος του συνεργατικού σχηματισμού όπως αποτυπώνεται στους πίνακες της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης.
Η δράση απευθύνεται σε υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση νομικές οντότητες που είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και φορείς εκμετάλλευσης του συνεργατικού σχηματισμού (cluster) και που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να λειτουργήσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τονίζεται δε, ότι λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα της δράσης, απαιτείται η συμμετοχή στο σχήμα ενός κατ’ ελάχιστον οργανισμού έρευνας και διάδοσης γνώσεων (ΑΕΙ ή Οργανισμός/ Φορέας ερευνητικών δραστηριοτήτων) και πέντε ΜΜΕ επιχειρήσεις ή συνεργατικό σχήμα επιχειρήσεων στο οποίο να συμμετέχουν τουλάχιστον ΜΜΕ επιχειρήσεις
Οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας είναι οι εξής: αγροδιατροφική αλυσίδα, βιοεπιστήμες – Υγεία – Φάρμακα, ψηφιακές τεχνολογίες, αειφόρος ενέργεια, περιβάλλον και κυκλική οικονομία, υλικά, κατασκευές και βιομηχανία και τουρισμός, πολιτισμός, δημιουργικές βιομηχανίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!