Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αύριο ΔΣ του ΕΛΓΑ για το ύψος της εξόφλησης για τον Daniel

Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Κώστας Τσιάρας: Το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του αγροτικού κόσμου- Ξεκινάμε ειλικρινή διάλογο

Αύριο ΔΣ του ΕΛΓΑ για το ύψος της εξόφλησης για τον Daniel

Την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους αγρότες με στόχο την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με την Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη.

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας προτεραιότητα στο ΥΠΑΤΤ κατά τις επισκέψεις του στα υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό, έστειλε και το ανάλογο μήνυμα, ενώ έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες.

«Ήταν σαφής η δική του οδηγία: Να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τον αγροτικό παραγωγικό κόσμο, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους που πραγματικά μοχθούν, προσπαθούν, παράγουν. Να τους δώσουμε την αίσθηση ότι κοντά τους στέκεται μια πολιτεία, η οποία και τους σκέφτεται και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα».

Το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάκτηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο, σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών έχει αναγνωσθεί και γίνονται οι διορθωτικές κινήσεις. Άλλωστε, τόνισε, οι αγρότες έχουν πεισθεί ότι υπάρχει κυβέρνηση που βρίσκεται στο πλευρό τους και όταν προκύπτει κάποιο ζήτημα γίνεται παρέμβαση.

Αποφάσεις για εξόφληση του Daniel

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις από θεομηνίες, είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές ήταν άνευ προηγουμένου και ανακοίνωσε ότι αύριο συγκαλείται το ΔΣ του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποφασίσει για την εξόφληση των αποζημιώσεων από τον Daniel, προσθέτοντας ότι θα είναι δίκαιες και σωστές, προσαρμοσμένες στην αξία του προϊόντος.

«Αύριο θα γίνει διοικητικό συμβούλιο που θα οριστικοποιηθεί και το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν λόγω του Daniel. Και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Εκτιμώ όμως ότι υπάρχει μια «θετική» διόρθωση σε μια προσπάθεια να είναι δίκαιες οι αποζημιώσεις που θα πάρουν οι αγρότες της περιοχής. Εννοώ ότι θα πάρουν αποζημιώσεις σε αυτό το ύψος που πραγματικά θα τους δίνει τη δυνατότητα να αισθανθούν ότι η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα τους. Ότι καταβάλλονται αποζημιώσεις με βάση την αξία του προϊόντος, με βάση το ασφαλιστικό ύψος του ΕΛΓΑ».

Δίπλα στους αγρότες

Αναγνώρισε ότι σαφώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφή, αλλά η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει σταθεί δίπλα στους αγρότες.

«Η προσπάθεια που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έφεραν οι φυσικές καταστροφές και κυρίως ο Daniel ήταν μια προσπάθεια άνευ προηγουμένου. Και το λέω γιατί τουλάχιστον για όσους ξέρουν και μπορούν να καταγράψουν, αφενός μεν έγινε μια «άμεση επιχείρηση» ώστε να ενισχυθεί ο αγροτικός και ο παραγωγικός κόσμος της Θεσσαλίας, αλλά αφετέρου και να δοθούν και τεράστια ποσά τα οποία ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ήδη έχουν πάει στους πραγματικούς δικαιούχους».

Για το αγροτικό πετρέλαιο είπε ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες που το δικαιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!