Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2025 κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι κυβερνητικοί του εταίροι κατέληξαν έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων σε συμφωνία επί της αρχής για τον προϋπολογισμό του 2025, έγινε γνωστό σήμερα το πρωί από πηγή που πρόσκειται στον συνασπισμό, βάζοντας τέλος σε μια μακρά διαμάχη που έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα της κυβέρνησης της Γερμανίας.

«Υπήρξε συμφωνία» της νύκτα μεταξύ του Σολτς, του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (Ελεύθεροι Δημοκράτες, FDP), οι οποίοι συνεδρίαζαν εκ νέου από το απόγευμα της Πέμπτης, επεσήμανε η πηγή.

Αιτία της κρίσης: το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να εξοικονομηθούν περίπου 30 δισεκ. δολάρια το 2025. Οι Πράσινοι και πολλά στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών ζητούσαν να επιτραπεί να αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθεί ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας μπροστά στη ρωσική απειλή μέσω μιας νέας αναστολής του «φρένου χρέους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο dpa και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση θα τηρήσει το φρένο χρέους το 2025. Το μέτρο αυτό επιτρέπει στη Γερμανία να έχει το 2025 έλλειμμα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ύψους 24 δισεκ. ευρώ.

Σήμερα το πρωί ο Γερμανός καγκελάριος πρόκειται να παρουσιάσει τη συμφωνία στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση: Σοσιαλδημοκράτες (SDP), Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!