Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρειας Θεσσαλίας - ΕΤΕπ Συνεργασία για περιβαλλοντικές δράσεις και κατασκευή κατοικιών για πλημμυροπαθείς

Σε ένα αναπτυξιακό έργο με σκοπό την κατασκευή κατοικιών που θα φιλοξενήσει πλημμυροπαθείς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι βάσεις για τη συνεργασία των δύο πλευρών τέθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Eπενδύσεων (ΕΤΕπ) για την Ελλάδα και την Κύπρο, Ιωάννη Καλτσά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς η παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ιδιώτη με τη συνδρομή της ΕΤΕπ με σκοπό την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών για τους πλημμυροπαθείς και η υλοποίηση έργου που αφορά στην καταγραφή, ιχνηλάτιση, μεταφορά, διαχείριση και επανάχρηση φερτών υλικών που δημιουργήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στην Θεσσαλία και στον υπολογισμό του CO2 με εκπομπές και αντιστάθμιση του άνθρακα.

«Το έργο μπορεί να επικυρωθεί από δύο Οργανισμούς, το πρότυπο χρυσού και το αποθεματικό πρότυπο κλίματος (gold standard, climate standard reserve), με τους οποίους η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε επαφή και συνεχή συνεργασία. Μέσω του έργου δύναται οι ρύποι που συλλέγονται να πωλούνται στο Εθελοντικό σύστημα άνθρακα (Voluntary carbon system). Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EiB) μπορεί να προχωρήσει σε σχετική χορηγία με αντιστάθμισμα τη διαχείριση (offsetting) των ρύπων. Το φιλόδοξο σχέδιο πρόκειται να τρέξει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, την ίδρυση του οποίου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού τρέχουν γρήγορα και η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ένα από τα πολλά μεγάλα project που σχεδιάζονται και θα έχουν τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, δίνοντας απαντήσεις στα καίρια προβλήματα της περιοχής», τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέες ευκαιρίες για τη Θεσσαλία με τη συνδρομή εγχώριων και διεθνών οργανισμών κι αυτό το κάνουμε πράξη βήμα-βήμα, με τη δουλειά μας και τον καθημερινό αγώνα. Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την εμπιστοσύνη που δείχνει στη νέα περιφερειακή Αρχή. Η συνδρομή της στον σχεδιασμό μας για μία σύγχρονη πράσινη Θεσσαλία είναι πολύτιμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!