Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο επενδυτικών ευκαιριών για τη βιώσιμη ανάπτυξη

«Η κυβέρνησή μας μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο επενδυτικών ευκαιριών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση από την ΕΕ και τα ευέλικτα πλαίσια της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων».

Αυτά υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γάλλο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Μπρετόν για τις προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής τής Ελλάδας αναφορικά με την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και την καινοτομία. Στόχος, όπως επισήμανε, είναι η τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και η δημιουργία ποιοτικών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρετόν αναφέρθηκε σε θέματα εσωτερικής αγοράς της ΕΕ εστιάζοντας σε ζητήματα Ανταγωνιστικότητας και Βιομηχανίας καθώς και της διευκόλυνσης των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης την τελευταία πενταετία και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία κινείται με ρυθμούς τρεις φορές υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου, η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Βίκυ Λοΐζου και η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!