Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Κόλλιας Τον Ιούνιο η πλατφόρμα-οδηγός ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της πλατφόρμας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), η οποία θα αποτελεί έναν ξεκάθαρο οδηγό για τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται στις ελληνικές επιχειρήσεις. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξάγεται στην Πάτρα, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο και θα ενημερώνει για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε επιχείρηση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της.

«Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να μπαίνει μέσα στην πλατφόρμα και εισάγοντας βασικά στοιχεία της, όπως ετήσιο κύκλο εργασιών, αριθμό εργαζομένων, ΚΑΔ, θα μπορεί να βλέπει ποια διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν ανά πάσα στιγμή για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Επίσης οι οικονομολόγοι-σύμβουλοι επιχειρήσεων θα μπορούν να εντοπίζουν τα κατάλληλα προγράμματα για να ενημερώνουν τους πελάτες τους. Θα είναι ένας "μπούσουλας" για επιχειρήσεις και οικονομολόγους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε όλον αυτόν τον όγκο πληροφόρησης που υπάρχει σήμερα. Στη χώρα θα έρθουν τα επόμενα χρόνια κονδύλια άνω των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν συμπεριλάβουμε τον αναπτυξιακό νόμο και το ΠΔΕ, επομένως υπάρχει άπειρη πληροφορία που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω του μεγάλου όγκου της», σημείωσε ο κ. Κόλλιας.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί ο εκτεταμένος οικονομικός αναλφαβητισμός, που υπάρχει στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να προστεθούν στα γενικά μαθήματα του λυκείου δύο μαθήματα οικονομικής εκπαίδευσης, που δεν θα απευθύνονται μόνο στους μαθητές που έχουν επιλέξει οικονομική κατεύθυνση.

Παράλληλα, το ΟΕΕ «τρέχει» αρκετά προγράμματα ανάπτυξης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για τα μέλη του, τα οποία τυχαίνουν μεγάλης ζήτησης.

Στη συζήτηση με τίτλο «Ο ρόλος της οικονομικής επιστήμης στη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας», ο κ. Κόλλιας μίλησε και για τον «πρωτόγνωρο όγκο εργασίας» που έχει μεταφερθεί, πλέον, στα λογιστικά γραφεία, μετά την ψηφιοποίηση αρκετών τμημάτων της φορολογικής διοίκησης.

«Περιμένουμε από την πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα και να διευκολύνει το έργο των συναδέλφων, δίνοντας για παράδειγμα μεγαλύτερες προθεσμίες και έγκαιρη ενημέρωση», τόνισε ο Κ. Κόλλιας.

Το ΟΕΕ έχει ζητήσει αλλαγή στον τρόπο κατάθεσης των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων. Η πρότασή του προβλέπει ότι όλοι οι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς θα πρέπει να αναρτούν τις βεβαιώσεις το πρώτο δίμηνο κάθε έτους. Στη συνέχεια το σύστημα θα ανοίγει την 1η Μαρτίου και οι δηλώσεις θα πρέπει να κατατίθενται έως τα τέλη Ιουνίου χωρίς να δίνεται καμία παράταση.

Μάλιστα, θα προβλέπονται κυρώσεις για τους φορείς που δεν αναρτούν εγκαίρως τις βεβαιώσεις στο taxis.

«Είναι ένα από τα αυτονόητα μέτρα που περιμένουμε από την πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Κόλλιας.

Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), διεξάγεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1η Ιουνίου και διοργανώνεται από την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σημείωση: Παρακολουθήστε το Συνέδριο Live:

https://www.youtube.com/watch?v=dq45m-ajKCE&list=PLFK7F8jQpfFQiSHPXvxNKE0I_zkgXe2p9

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!