Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Περιορισμός τόκου ρυθμιζόμενων οφειλών

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου "Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνεται η διάταξη για τον περιορισμό του τόκου ρυθμιζόμενων οφειλών. 

Ειδικότερα, με το άρθρο 4 της τροπολογίας αντιμετωπίζεται η αλματώδης αύξηση του μέσου ετήσιου επιτοκίου δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού του τόκου της πάγιας ρύθμισης. Σε συνέχεια της θέσπισης των διατάξεων αυτών, το πληροφοριακό σύστημα «ΤΑΧΙS» θα ενσωματώσει το πάγωμα του τόκου της ρύθμισης με αποτέλεσμα η υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση από 1.4.2024 να συντελείται με τον τόκο, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί στις 31.3.2024. 

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!