Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1094/31-3-1995 Θεώρηση εισιτηρίων αγώνων καλαθοσφαίρισης από την ΕΣΑΚ για λογαριασμό των Τμημάτων Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (Τ.Α.Κ.)

Α.Υ.Ο. 104155423/0015/ΠΟΛ. 1094 /31.3.1995

ΦΕΚ 305 Β 1997

Θεώρηση εισιτηρίων αγώνων καλαθοσφαίρισης από την ΕΣΑΚ για λογαριασμό των Τμημάτων Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (Τ.Α.Κ.)

Η παρ. 1 της παρούσας απόφασης καταργείται με την ΑΥΟ ΠΟΛ. 1290/1997. Δείτε εδώ την απόφαση αυτή για τις σχετικές τροποποιήσεις.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της περίπτωσης α΄, της υποπερίπτωσης γη΄ της περίπτωσης γ΄ και της περίπτωσης δ΄ του άρθρου 38 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992 - ΦΕΚ Α΄ 86).

2. Τις διατάξεις του Ν. 1958/1991 «Τμήματα Αμοιβομένων Αθλητών - Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 122).

3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 61/1992 «Οργάνωση και λειτουργία της Ένωσης Σωματείων Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (Ε.Σ.Α.Κ.) (ΦΕΚ Α΄ 27).

4. Την υπ΄ αριθμ. 1026431/268/0006Α/2.3.94 (ΦΕΚ 154 Β΄/7.3.94) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, για την ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Οικονομικών στους Υφυπουργούς Οικονομικών.

5. Την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πρακτική θεώρησης των εισιτηρίων καλαθοσφαίρισης, την ανάγκη ρύθμισης του θέματος αυτού προκειμένου να διευκολυνθεί η οργάνωση, διαχείριση και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας και παράλληλα την ευχερέστερη παρακολούθηση των θεωρούμενων και ακυρούμενων εισιτηρίων, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται καλλίτερα ο φορολογικός έλεγχος.

6. Ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

1. Παρέχουμε τη δυνατότητα, τα εισιτήρια αγώνων καλαθοσφαίρισης όλων των Τ.Α.Κ. Α1 Εθνικής κατηγορίας, να θεωρούνται από την Ε.Σ.Α.Κ. για λογαριασμό του αντίστοιχου Αθλητικού Σωματείου, των Τ.Α.Κ. στη ΔΥΟ Ε΄ Αθηνών, αντί να θεωρούνται από κάθε ενδιαφερόμενο (Τ.Α.Κ.) στην ΔΥΟ που υπάγεται, με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Επί των διπτύχων εισιτηρίων θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία της Ε.Σ.Α.Κ. και τα πλήρη στοιχεία του Τ.Α.Κ. για λογαριασμό του οποίου θεωρούνται τα συγκεκριμένα εισιτήρια, καθώς και οι λοιπές ενδείξεις και δεδομένα, που απαιτούνται από τις διατάξεις των άρθρων 18 (παρ. 5, 6 και 7) και 13 (παρ. 2) του Κ.Β.Σ.

β) Το σημείωμα θεώρησης θα προσκομίζεται στην ΔΟΥ Ε΄ Αθηνών σε ένα επί πλέον αντίτυπο, το οποίο θα αποστέλλεται, στη συνέχεια, στην αρμόδια ΔΟΥ του Τ.Α.Κ. για ενημέρωση του οικείου φακέλλου και της καρτέλλας που τηρείται στο τμήμα Κ.Β.Σ. για κάθε συγκεκριμένο Τ.Α.Κ.

γ) Θα ελέγχεται για κάθε Τ.Α.Κ. η συνδρομή όλων των προϋποθέσεων, που απαιτούνται κατά τη διαδικασία θεώρησης (ύπαρξη ή μη ληξιπροθέσμων φορολογικών χρεών - άρθρο 36 - παρ. 2 και 8 Κ.Β.Σ. κ.λπ.) και θα προσκομίζονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και τις εγκυκλίους, οι οποίες κατά καιρούς έχουν εκδοθεί για τη θεώρηση φορολογικών στοιχείων.

δ) Τα θεωρηθέντα και μη διατεθέντα εισιτήρια θα προσκομίζονται για ακύρωση στην αρμόδια ΔΟΥ κάθε Τ.Α.Κ. το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής κάθε αγώνα. Για την ακύρωση θα συντάσσεται σχετικό πρακτικό, υπογραφόμενο αρμόδια και θα ενημερώνεται άμεσα ο οικείος φάκελλος και η καρτέλλα που τηρείται στο τμήμα Κ.Β.Σ. για κάθε Τ.Α.Κ.

2. Υποχρεούται η Ε.Σ.Α.Κ., για τα διατεθέντα σε κάθε αγώνα εισιτήρια, να εκδίδει εντός τριών (3) ημερών θεωρημένη εκκαθάριση με ημερομηνία την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, η οποία θα περιέρχεται στο συγκεκριμένο Τ.Α.Κ. το αργότερο μέχρι την τελευταία ημέρα ενημέρωσης των τηρούμενων απ΄ αυτό βιβλίων (15 ημέρες από την ημερομηνία τέλεσης του θεάματος).

Στην προαναφερόμενη εκκαθάριση, η οποία εκδίδεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 18 του Κ.Β.Σ. αναγράφονται:

α) Τα πλήρη στοιχεία του Τ.Α.Κ.

β) Ο συγκεκριμένος αγώνας και η ημερομηνία τέλεσής του.

γ) Τα θεωρηθέντα κατά σειρές και αξία εισιτήρια.

δ) Τα διατεθέντα εισιτήρια κάθε σειράς και η αξία αυτών.

ε) Διακεκριμένα τη συνολική καθαρή αξία των εισιτηρίων και Φ.Π.Α.

στ) Το έσοδο (ποσοστό επί των εισπράξεων) της Ε.Σ.Α.Κ. διακεκριμένα σε καθαρή αξία και Φ.Π.Α.

ζ) Οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Τ.Α.Κ. και αντικρύζονται με νόμιμα παραστατικά που έχουν εκδοθεί στο όνομα του ΤΑΚ, για κάθε συναλλαγή τα οποία συναποστέλλονται με την εκκαθάριση.

3. Τα στελέχη των εκδοθέντων εισιτηρίων, (εφόσον έχουν εκδοθεί εκκαθαρίσεις για τα θεωρηθέντα και διατεθέντα εισιτήρια και έχουν ακυρωθεί από τη Δ.Ο.Υ. τα μη διατεθέντα εισιτήρια), μπορεί να μη φυλλάσσονται στη συνέχεια, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στις διατάξεις του άρθρου 21 (παρ. 2) του Κ.Β.Σ.

4. Οι διατάξεις της απόφασης αυτής μπορεί να εφαρμόζονται αναλόγως και για άλλες κατηγορίες πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, εφόσον συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις.

Στις περιπτώσεις αυτές η θεώρηση των εισιτηρίων θα γίνεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. του διοργανωτή του Πρωταθλήματος.

5. Η ισχύς των διατάξεων της απόφασης αυτής αρχίζει από 1 Ιουνίου 1995.

6. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 31 Μαρτίου 1995

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!