Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαστεργίου Έρχεται έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή

Στο actionbot, ένα bot που δεν θα αναζητά μόνο την εντολή που θα λαμβάνει από τον πολίτη, αλλά θα την πραγματοποιεί, εφόσον έχει την συναίνεση του χρήστη αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε «ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που φτιάξαμε έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ερωτήσεις και πλέον η νέα εφαρμογή την οποία δουλεύουμε θα προσφέρει το εξής απλό: Θα λες ότι θέλω μια ληξιαρχική πράξη γάμου και ο βοηθός θα σε ρωτάει αν συναινείς να την εκδώσει, όταν πατήσεις ότι συναινείς σε ένα δευτερόλεπτο αυτό το πιστοποιητικό θα υπάρχει στην θυρίδα σου». Παράλληλα, όπως εξήγησε ο υπουργός «στο νομοσχέδιο που σήμερα είναι σε διαβούλευση και την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής φέρνουμε κάτι πολύ γενναίο, το να πάμε να καταργήσουμε πιστοποιητικά. Τα δυο πρώτα θα είναι το πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης που θα καταργήσουμε, επειδή υπάρχουν, τα στοιχεία είναι αποθηκευμένα στο Μητρώο Πολιτών». Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «οι οργανισμοί του Δημοσίου από δω και πέρα θα πρέπει να προσαρμόσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα έτσι ώστε να αντλούν τα δεδομένα από εκεί».

Μάλιστα, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι το GDPR είναι πολύ πιο αυστηρό, «οι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν εμπιστοσύνη στα συστήματα του Δημοσίου».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο DSA (Digital Services Act), το οποίο κατατίθεται στην Βουλή προς συζήτηση σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες. «Είναι μια πολύ γενναία προσπάθεια της Ευρώπης να μπορέσει οργανωμένα να βρεθεί απέναντι και να σταματήσει την παντοδυναμία των πλατφορμών», τίθενται κανόνες που εστιάζουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση παράνομων και επιβλαβών διαδικτυακών δραστηριοτήτων, αλλά και στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. «Πλέον για καταγγελίες μπαίνουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια και μάλιστα αν οι πλατφόρμες δεν απαντήσουν σε εύλογο χρόνο υπάρχει εθνικός φορέας, ο ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίων και Ταχυδρομείων), που αναλαμβάνει πλέον να μιλήσει την ίδια μέρα με την αντίστοιχη επιτροπή της χώρας στην οποία έχει βάση αυτή η πλατφόρμα. Και τα marketplaces πλέον έχουν ευθύνη για την φερεγγυότητα των εμπόρων που έχεις μέσα».

Συζητήθηκε ακόμα και η ταχύτητα στην σταθερή τηλεφωνία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δηλώνει ότι «στην σταθερή τηλεφωνία πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, καλούμε την άλλη βδομάδα τους παρόχους να δούμε σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για την σταθερή επικοινωνία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε για τα υποβρύχια καλώδια στα νησιά «γιατί στα νησιά αν θέλεις να έχεις ποιοτική επικοινωνία θέλεις υπόγεια καλώδια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!