Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

''Τρέχουν'' οι αποκρατικοποιήσεις

Mε 79 διοικητικές και νομοθετικές πράξεις θα ανεβάσει ταχύτητες στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση ώστε να συγκεντρωθούν άμεσα έσοδα. Ήδη από τις μέρες της διαπραγμάτευσης, η Τρόικα ζήτησε δράση από το   ΤΑΙΠΕΔ για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Το οικονομικό επιτελείο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα δύο συσκέψεις στο Ταμείο για να «τρέξει» τις διαδικασίες.

  • Στην πρώτη, αυτήν της Δευτέρας, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Κρατικά Λαχεία, όπου ουσιαστικά η κοινοπραξία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον θα καταθέσει την οικονομική της προσφορά. Αν αυτή είναι σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έχει ορίσει ο ανεξάρτητος αποτιμητής, τότε θα εξεταστεί, ειδάλλως θα κλείσει ο σχετικός φάκελος.
  • Την Τετάρτη, κατά τη δεύτερη σύσκεψη, θα τεθεί το ζήτημα του ΟΠΑΠ και των επτά κοινοπραξιών, όπου ουσιαστικά θα πάρουν το "πράσινο φως" προκειμένου να ξεκινήσουν οι οικονομικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ αρχικά προγραμματιζόταν να ξεκινήσει στο δ΄ τρίμηνο του 2013, τώρα αναμένεται να ξεκινήσει στο β΄ τρίμηνο του έτους. Επίσης, νωρίτερα θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΤΑ, του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών.

Ωστόσο, ότι εκκρεμότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, αν και έχουν μειωθεί σε σχέση με το καλοκαίρι, παραμένουν ακόμη πολλές. Σύμφωνα με το προσχέδιο του μνημονίου, 38 εκκρεμότητες έχουν ικανοποιηθεί μέσα από ένα σύνολο 86, ενώ παραμένουν άλλες 48 προς επίλυση. Οι περισσότερες εξ αυτών θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη πολλές κινεζικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις, καθώς σημαντικό ρόλο στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων έχει παίξει και η επιτυχημένη παρουσία - τα τελευταία δύο χρόνια - στo λιμάνι του Πειραιά του κινέζικου ναυτιλιακού ομίλου COSCO.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!