Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πλεύση Ελευθερίας Οριστικός θάνατος για μικροεπαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο

Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή.

«Ο κ. Χατζηδάκης εισάγει το τεκμαρτό ανύπαρκτο εισόδημα, γιατί δεν διανοείται ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να βγάλει λιγότερα ή και σχεδόν καθόλου, ή πάντως λιγότερα από έναν υπάλληλο του», είπε η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, και προχώρησε σε αναγωγή με τα οικονομικά του κόμματος της ΝΔ.

«Σας έθεσα το ερώτημα που κατ' αντικειμενική κρίση οφείλατε και έπρεπε να έχετε απαντήσει και δεν απαντήσατε. Απολογισμός Νέας Δημοκρατίας έτος 2022. Αμοιβές προσωπικού 2.131.561 ευρώ. Έλλειμμα κόμματος μείον 44.591.660,80. Γιατί δεν το κλείσατε, κύριοι, το κατάστημα της Νέας Δημοκρατίας; Οφείλετε και παρ' όλα αυτά μπορείτε και πληρώνετε το προσωπικό σας. Πώς ακριβώς αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια επιχειρήματα τον ελεύθερο επαγγελματία, όταν εσείς οι ίδιοι με το παράδειγμά σας κάνετε ακριβώς το ίδιο για το οποίο κατηγορείτε τον ελεύθερο επαγγελματία και τον τιμωρείτε και με ένα κριτήριο ενοχής; Δεν απαντήσατε και δεν θα απαντήσετε ποτέ», είπε.

«Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα αντισυνταγματικών διατάξεων που οδηγεί, μετά το έκτρωμα Κατρούγκαλου, στον οριστικό θάνατο του μικροεπαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου, χάριν της πολιτικής δραστικής μείωσης του αριθμού των επαγγελματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών, μέσω της αναγκαστικής αποχώρησης από την επιχειρηματική-επαγγελματική δράση, η ενάσκηση της οποίας πλέον καθίσταται οδυνηρή, επώδυνη, ατελέσφορη», ανέφερε η βουλευτής. «Οι κολοσσιαίες επιχειρηματικές κερδοφορίες, καθώς και οι ισχυρές ζημιογόνες χρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους δεν αγγίζονται, προκειμένου να διαφημιστούν συλλήβδην οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως φοροφυγάδες, υπαίτιοι για την άρνηση του κράτους να κάνει πραγματικούς ελέγχους και να διαπιστώσει τα αληθή εισοδήματα εκάστου» υποστήριξε η κ. Καραγεωργοπούλου.Κ.Βλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!