Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Σ. 1082/51/8-4-1986 Αναγραφή του αριθμού φορολογικού μητρώου στα φορολογικά στοιχεία.

Αριθ. Σ. 1082/51 (1)

Αναγραφή του αριθμού φορολογικού μητρώου στα φορολογικά στοιχεία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις των περιπτώσεων γ' και δ' του άρθρου 49 του Π.Δ/τος 99/77 «περί Κωδικός Φορολογικών Στοιχείων», όπως ισχύει..

2. Την ανάγκη διευκόλυνσης της μηχανογραφικής επεξεργασίας των φορολογικών στοιχείων, ενόψει και της εφαρμογής από 1.1.1987 του φόρου προστιθέμενης αξίας, αποφασίζουμε :

Ορίζουμε όπως από 1ης Ιανουαρίου 1987 και στο εξής :

1. Ο επιτηδευματίας φυσικό ή νομικό πρόσωπο και τα πρόσωπα της παρ. 4 του άρθρου 1 του Κ.Φ.Σ. αναγράφει, εντύπως ή με σφραγίδα, σε όλα τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Σ., και τον αρ. του φορολογικού του μητρώου. Τον ίδιο αριθμό αναγράφει ο επιτηδευματίας και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υποβάλλονται απ’ αυτόν στον Οιν. Έφορο, σύμφωνα με τα άρθρα 32 μέχρι 37 του Κ.Φ.Σ.

Οι ύπανδρες γυναίκες επιτηδευματίες, τα εισοδήματα των οποίων δηλώνονται από το σύζυγο, με κοινή δήλωση, αναγράφουν στα φορολογικά στοιχεία και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της προηγούμενης παρ. το δικό τους αρ. φορολογικού μητρώου (όχι του συζύγου τους που τους χορηγείται από την αρμόδια φορολογική Αρχή.

3. Στα φορολογικά στοιχεία που εκδίδει ο επιτηδευματίας φυσικό νομικό πρόσωπο και τα πρόσωπα των παρ. 4 και 5 του άρθρου 1 του Κ.Φ.Σ., για τις συναλλαγές του με άλλο επιτηδευματία ή πρόσωπο της παρ. 4 του άρθρου 1 του Κ.Φ.Σ. προς επαγγελματική του εξυπηρέτηση ή την εκτέλεση του σκοπού του, εφόσον για τα φορολογικά αυτά στοιχεία υποβάλλονται στον Οικονομικό Έφορο συγκεντρωτικές καταστάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 32 μέχρι 37 του Κ.Φ.Σ., αναγράφει και τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του αντισυμβαλλόμενου.

4. Ο επιτηδευματίας φυσικό ή νομικό πρόσωπο και τα πρόσωπα των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 1 του Κ.Φ.Σ., υποχρεούνται να αναγράφουν στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υποβάλλουν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 32 μέχρι 37 του Κ.Φ.Σ. και τον αριθμό του φορολογικού μητρώου παραπλεύρως του ονοματεπωνύμου ή της επωνυμίας του καταχωριζομένου σ’ αυτές επιτηδευματία ή προσώπου της παρ. 4 του άρθρου 1 του Κ.Φ.Σ.

5. Στην περίπτωση που στις συγκεντρωτικές καταστάσεις, που υποβάλλονται στον Οικονομικό Έφορο σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1, 3 και 5 του άρθρου 35 και του άρθρου 36 του Κ.Φ.Σ. καταχωρίζονται φυσικά πρόσωπα του ονοματεπωνύμου τους αναγράφεσαι ο αριθμός της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλης ταυτότητας που την αναπληρώνει.

6. Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στις παραγράφους 3 και 4 της απόφασης αυτής, οι πιο πάνω υπόχρεοι μπορούν να μην αναγράφουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου των συναλλασσομένων με αυτούς επιτηδευματιών ή προσώπων της παρ. 4, του άρθρου 1 του Κ.Φ.Σ. στα πιο κάτω εκδι-δόμενα απ’ αυτούς φορολογικά στοιχεία και τις υποβαλλόμενες γι’ αυτά συγκεντρωτικές καταστάσεις :

α) Στις φορτωτικές και στα διορθωτικά σημειώματα.

β) Στα τιμολόγια χονδρικής πώλησης αγαθών, αξίας κάθε πώλησης μέχρι χιλίων (1.000) δραχμών, και στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, εφόσον το ποσό της αμοιβής δεν υπερβαίνει τις πεντακόσιες (500) δραχμές.

γ) Στα πιστωτικά σημειώματα.

δ) Στις αποδείξεις πώλησης και παροχής υπηρεσιών.

7. Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 32 μέχρι 37 του Κ.Φ.Σ., που αφορούν στο ημερολογιακό έτος 1986, θα υποβληθούν στον Οικονομικό Έφορο σύμφωνα με όσα ορίζονται στις αποφάσεις μας Σ. 2952/76/9.5.79 και Σ. 6145/137/18.10.79, οι οποίες κατά τα λοιπά παύσουν να ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 1987.

8. Οι καταστάσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 32, 33, 34, 35 παρ. 1, 4 και 5 και 36 παρ. 2, υποβάλλονται στον Οικονομικό Έφορο μέχρι 20 Μαρτίου κάθε έτους.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 8 Απριλίου 1986

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΕ ΤΕΟΒΟΛΑΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!