Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΣΤΑΤ Οικονομικοί λογαριασμοί γεωργίας - Έτος 2022 & Αναθεώρηση των ετών 2019-2021

ΕΛΣΤΑΤ

Πειραιάς, 15 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Οικονομικοί λογαριασμοί γεωργίας - Έτος 2022 & Αναθεώρηση των ετών 2019-2021

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, έτους 2022 και τα αναθεωρημένα αποτελέσματα των ετών 2019-2021, τα οποία καταρτίστηκαν τον Σεπτέμβριο 2023, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 138/2004. 

Οι Οικονομικοί Λογαριασμοί Γεωργίας αναφέρονται στο Εισόδημα των δραστηριοτήτων του γεωργικού κλάδου (γεωργία - κτηνοτροφία), αποτελούν δορυφορικό λογαριασμό του συστήματος των Εθνικών Λογαριασμών και παρέχουν συμπληρωματικά στοιχεία για τον γεωργικό κλάδο. 

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, προέρχονται από έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και από άλλες διοικητικές πηγές δεδομένων. 

Πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη αναθεώρηση των Ετήσιων Εθνικών Λογαριασμών που αντικατοπτρίζεται στους Οικονομικούς Λογαριασμούς Γεωργίας, παρέχονται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 18/10/2023 και διατίθεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (2η εκτίμηση)

Στο πλαίσιο της κατάρτισης των Λογαριασμών του γεωργικού κλάδου, οι εργασίες αναθεώρησης ετών 2019-2021, περιλάμβαναν την αξιοποίηση επικαιροποιημένων πηγών στοιχείων για τον υπολογισμό των συνιστωσών του γεωργικού εισοδήματος. 

Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας σε Τρέχουσες Τιμές για τα έτη 2019-2022.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολό του εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!