Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

Η μηχανή αναζήτησης του Forin.gr

Το Forin.gr στην προσπάθεια του να αποτελέσει τον καθημερινό ηλεκτρονικό φορολογικό σας σύμβουλο σάς παρέχει εντελώς δωρεάν μία έξυπνη μηχανή αναζήτησης που θα σας «λύσει» τα χέρια!

Μέσω της μηχανής αναζήτησης του Forin.gr θα είστε σε θέση να αναζητήσετε οτιδήποτε θελήσετε μέσα στη συνεχώς εμπλουτιζόμενη βάση της ιστοσελίδας μας. Η διαδικασία είναι απλή. Ξεκινάτε επιλέγοντας από την κεντρική σελίδα του Forin.gr το κουμπί “ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ” όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης του Forin.gr εδώ

Μεταβαίνετε στη σελίδα της “Σύνθετης Αναζήτησης” του Forin.gr. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την παρακάτω εικόνα, μπορείτε επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία στην αριστερή στήλη να αναζητήσετε αυτό που επιθυμείτε είτε σε ολόκληρο το Forin.gr είτε σε επιμέρους ενότητες του.

Έστω ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε μία γενική αναζήτηση σε όλο το Forin.gr με τη λέξη κλειδί “Ε1″. Πληκτρολογείτε τη λέξη κλειδή στο κατάλληλο πεδίο και πατάτε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

Τα αποτελέσματα που περιέχουν τη λέξη κλειδί με την οποία αναζητήσατε είναι στην οθόνη σας. Σας παρουσιάζονται, μάλιστα, κατηγοριοποιημένα ανάλογα με την ενότητα από την οποία προήλθαν! Έτσι, στη συγκεκριμένη αναζήτηση (Ε1) θα δείτε αποτελέσματα από τη γενική κατηγορία των Νόμων – Εγκυκλίων – Θεμάτων, από την κατηγορία των Ερωτήσεων αλλά και από την κατηγορία των Αρχείων. Ενδεικτικά παρατίθεται η παρακάτω εικόνα.

Μία πρόσθετη σημαντική δυνατότητα είναι αυτή της αναζήτησης νόμων και εγκυκλίων με βάση τον αριθμό και το έτος δημοσίευσης τους. Αναζητάτε κάποια εγκύκλιο γνωρίζοντας τον αριθμό και το έτος δημοσίευσής της; Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά, αφού επιλέξετε “Εγκύκλιοι” στην αριστερή στήλη της “Σύνθετης Αναζήτησης”, να εισάγετε τον αριθμό και το έτος στο οποίο δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος που αναζητάτε, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επιλέγοντας “Αναζήτηση”, η εγκύκλιος που αναζητήσατε έρχεται στην οθόνη σας. Τα αποτελέσματα της παραπάνω αναζήτησης απεικονίζονται ακολούθως.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αναζητήσετε και νόμους στη βάση του Forin.gr.

Εάν δε θυμάστε τα συγκεκριμένα στοιχεία της εγκυκλίου ή του νόμου που ψάχνετε (αριθμό/έτος), μπορείτε να αναζητήσετε χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε τα αποτελέσματα σας επιλέγοντας εάν θέλετε αποτελέσματα βάσει της ακριβούς φράσης  ή βάσει των μεμονωμένων λέξεων που συμπληρώσατε. Για παράδειγμα, γράφοντας τη φράση π.χ. “Πρατήρια Καυσίμων” (χωρίς τα εισαγωγικά) στο πεδίο “Με την ακριβή φράση” θα σας παρουσιαστούν όλα τα αποτελέσματα στα οποία υπάρχει ακριβώς η φράση “Πρατήρια καυσίμων”. Αντιθέτως, εάν συμπληρώσετε τη φράση “Πρατήρια Καυσίμων” (χωρίς τα εισαγωγικά) στο πεδίο “Με τη φράση”, η μηχανή θα αναζητήσει αποτελέσματα τόσο για τη λέξη “Πρατήρια” όσο και για τη λέξη “Καυσίμων”. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε η μηχανή να αναζητήσει αποτελέσματα “οπουδήποτε στο κείμενο” ή μόνο “στον τίτλο” των θεμάτων της αντίστοιχης κατηγορίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης του Forin.gr εδώ

Η μηχανή αναζήτησης του Forin.gr δημιουργήθηκε για να κάνει ευκολότερη την περιήγηση σας στη βάση δεδομένων του Forin.gr και ελπίζουμε ότι θα το πετύχει. Για περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινίσεις/παρατηρήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!