Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που πλήττονται από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θεσπίζεται η δυνατότητα αναστολής, για διάστημα έως τρεις μήνες, των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές, αρχής γενομένης από τις πυρκαγιές της 17ης Ιουλίου.

Κατά το διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν από τον προϋπολογισμό αποζημίωση ύψους 534 ευρώ το μήνα και θα τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Για την καταβολή της αποζημίωσης θα πρέπει να υποβληθούν υπεύθυνες δηλώσεις από τις επιχειρήσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Επίσης, κατά την περίοδο της αναστολής δεν επιτρέπονται απολύσεις και οι όποιες καταγγελίες συμβάσεων εργασίας είναι άκυρες, ενώ μετά τη λήξη της αναστολής οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με εκείνο της αναστολής.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου και τη σχετική τροπολογία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!