Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Άδωνις Γεωργιάδης Ετοιμάζουμε άμεσα νομοσχέδιο. Θα είναι από τα πρώτα που θα κατατεθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδη σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Κυριακή 2 Ιουλίου, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας:

«Ετοιμάζουμε άμεσα νομοσχέδιο. Θα είναι από τα πρώτα που θα κατατεθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέσα στις ρυθμίσεις, θα μετατρέπουμε σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Όπως είναι σήμερα το σύστημα, ανεξαρτήτως του ποσού που λαμβάνει κάποιος συνταξιούχος από την εργασία που κάνει, χάνει αυτόματα το 30% της συντάξεώς του. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται. Το μέτρο δεν πρέπει να είναι τιμωρητικό. Αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου είναι μια ποινή, τους απαγορεύει να εργάζονται και άρα, ευνοεί τη μαύρη εργασία».

«Θα έχουμε και άλλες θετικές εκπλήξεις στο πρώτο μας νομοσχέδιο. Θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά: θέλουμε φιλική πολιτική προς τις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο».

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο. Η οικονομία πηγαίνει καλά, πηγαίνει πολύ καλύτερα των προβλέψεων, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις». 

Για την πορεία της ανεργίας:

«Η ανεργία έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό της από το 2009, όμως έχουμε ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο. Πρέπει να πέσει κάτω από το 10% σε μέσο όρο, γιατί μόνο τότε θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που σήμερα δεν μπορούμε. Δεν μπορούμε να ξεπαγώσουμε τις τριετίες αν δεν πέσει κάτω από το 10%».

Για την εκταμίευση δανείων για στέγη στους νέους:

«Από την πρώτη εβδομάδα της νέας μου υπουργικής θητείας, καταφέραμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα τις διαδικασίες και να εκταμιεύσουμε τα πρώτα δάνεια. Όλοι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων αυτών να γνωρίζουν πως τα χρήματα μπαίνουν πλέον στους λογαριασμούς. Το πρόγραμμα συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της πολιτικής μας».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!