Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Yalco Αύξηση πωλήσεων 21% το 2022

Αύξηση πωλήσεων 21% παρουσίασε ο Όμιλος Yalco το 2022. Συγκεκριμένα ο τζίρος ανήλθε στα 5,076 εκατ. ευρώ από 4,183 εκατ. ευρώ το 2021.

Τα μικτά κέρδη ακολούθησαν αντίστοιχη πορεία και ανήλθαν στις 1,267 εκατ. ευρώ από 1,109 εκατ. ευρώ το 2021.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν αρνητικά και διαμορφώθηκαν στα 2,121 εκατ. ευρώ. Επίσης αρνητικά ήταν και τα EBITDA στα 1,713 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα διαμορφώθηκαν στις 200.000 ευρώ από 1,443 εκατ. ευρώ.

Για λόγους συγκρισιμότητας, η εταιρεία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι τα αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου 2021 είχαν επηρεαστεί θετικά, μέσω των λοιπών εσόδων εκμετάλλευσης από κέρδη που προήλθαν από μη επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της Yalco κατά το τρέχον έτος αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένη, βάσει του κύκλου εργασιών της εταιρείας το α' τριμήνου του 2023.

Η εκτίμηση αυτή της διοίκησης στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό 16,4% σε σχέση με το συγκριτικό τρίμηνο του 2022, την αύξηση των παραγγελιών, την εκμετάλλευση της ζήτησης για τα δύο super brands ΙΩΝΙΑ & FEST και την περαιτέρω ενίσχυση του HO.RE.CA. και του οικιακού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της Yalco, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σωκράτης Κωνσταντίνου, επεσήμανε:

«Είναι βέβαιο ότι η Yalco εισέρχεται σε μία νέα εποχή. Οι ενέργειές μας είναι στραμμένες αφενός στην ταχεία διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων και την συντομότερη και βέλτιστη εξασφάλιση κεφαλαίου κίνησης, έχοντας θετικές εξελίξεις έως τώρα. Επιπλέον, επενδύουμε στην παραγωγή, εκμεταλλευόμενοι τα δύο super brands μας, ΙΩΝΙΑ & FEST, δίνοντας έμφαση στην εξαγωγική μας δραστηριότητα και την περαιτέρω ενίσχυση του HO.RE.CA. και του οικιακού εξοπλισμού. Αυτή είναι μια στρατηγική που φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, έχοντας οδηγήσει ήδη στην αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Με αυτά ως δεδομένα, εκτιμάται ότι το 2023 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για την Yalco, με προοπτικές για διπλασιασμό των μεγεθών την επόμενη διετία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!