Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΓΓΙΕ & ΣΔΙΤ Σε ισχύ νέα απόφαση περί επιβολής κυρώσεων στις Εταιρείες του άρθρου 1 του α.ν. 89/1967

ΓΓΙΕ & ΣΔΙΤ

9 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση

Στις 01-03-2023 τέθηκε σε ισχύ νέα απόφαση περί επιβολής κυρώσεων στις Εταιρείες του άρθρου 1 του α.ν. 89/1967.

Σας γνωρίζουμε ότι στις 01-03-2023 τέθηκε σε ισχύ νέα απόφαση περί επιβολής κυρώσεων στις Εταιρείες του άρθρου 1 του α.ν. 89/1967.

Με τη νέα απόφαση, με αρ. 16505/ 21-02-2023 (Β'1171/ 01-03-2023), επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο είδος και στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης των όρων της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου 89/1967.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται τα εξής θέματα:

  • Η υποχρέωση για εισαγωγές κεφαλαίων από το εξωτερικό προς εξόφληση τιμολογηθέντος έργου, ελέγχεται ετησίως κατά τον έλεγχο των ετήσιων στοιχείων λειτουργίας. Η μη κάλυψη της υποχρέωσης, μέσα σε δυο διαχειριστικές χρήσεις από τη στιγμή της διαπίστωσης ελλείμματος, επιφέρει την κύρωση προστίμου (άρθρο 5 της ανωτέρω απόφασης).
  • Η γνωστοποίηση μεταβολών στα στοιχεία των Eταιρειών/ γραφείων ή υποκαταστημάτων, μπορεί να πραγματοποιείται το αργότερο κατά την υποβολή των ετήσιων στοιχείων λειτουργίας του έτους, στο οποίο τελέστηκε η μεταβολή.

Επισημαίνεται ότι, όταν οι μεταβολές που δηλώνονται, επιφέρουν τροποποίηση της εγκριτικής απόφασης (για παράδειγμα μεταβολές στην επωνυμία ή τις λήπτριες των υπηρεσιών), απαιτείται υποβολή Αιτήματος Τροποποίησης μέσω του ΠΣΚΕΕνδοομιλικές Υπηρεσίες (άρθρο 8 της ανωτέρω απόφασης).

  • Εταιρείες που υποβάλουν αίτημα ανάκλησης της εγκριτικής απόφασης, οφείλουν εντός τριών (3) μηνών, να υποβάλλουν τα στοιχεία λειτουργίας τους μέχρι την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος ανάκλησης (άρθρα 4,5,6 και 9 της ανωτέρω απόφασης).
  • Επανακαθορίζεται το ύψος των επιβαλλόμενων προστίμων ανά παράβαση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!