Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Επιδότηση αντικατάστασης οικιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού

Κατατέθηκε τροπολογία στο σχέδιο νόμου "Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα - Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα - Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών" με ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η τροπολογία περιλαμβάνει τις ακόλουθες διατάξεις:

Άρθρο 1
Ποσό ειδικής εισφοράς ανά θερμική μεγαβατώρα υπέρ Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης -Αντικατάσταση παρ. 2 άρθρου 62 ν. 4986/2022

Με το προτεινόμενο άρθρο 1, αντιμετωπίζεται το ζήτημα που προέκυψε από την εισαγωγή της ειδικής εισφοράς ανά θερμική μεγαβατώρα φυσικού αερίου, και τη μεταγενέστερη αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου.

Άρθρο 2
Αντιστάθμιση κινδύνου από ενεργειακές κρίσεις - Αντικατάσταση παρ. 1 άρθρου 58Γ ν. 4001/2011

Με το προτεινόμενο άρθρο 2, τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 58Γ του ν. 4001/2011 (Α' 179) και ορίζεται ρητά ότι με την προβλεπόμενη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξειδικεύονται η υπηρεσία που πρέπει να αντισταθμιστεί, οι δικαιούχοι, καθώς και κάθε άλλο συναφές ζήτημα.

Άρθρο 3
Εφαρμογή Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας - Τροποποίηση άρθρου 40 ν. 4994/2022

Με το προτεινόμενο άρθρο 3, αντιμετωπίζονται ζητήματα που προέκυψαν κατά την προετοιμασία της κοινής υπουργικής απόφασης, στο πλαίσιο του άρθρου 12Α του ν. 4425/2016 (Α' 185) για την εφαρμογή του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Άρθρο 4
Εφαρμογή του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγορών Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας σε συμβάσεις φυσικής παράδοσης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας - Τροποποίηση άρθρου 12Α ν. 4425/2016

Με το προτεινόμενο άρθρο 4, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που προέκυψε μετά την εισαγωγή του μηχανισμού Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγορών Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας, που περιόρισε τη δυνατότητα σύναψης διμερών συμβάσεων.

Άρθρο 5
Περιορισμός επιδότησης καταναλωτών που έχουν συνάψει συμβάσεις φυσικής παράδοσης ηλεκτρικής ενέργειας που εμπίπτουν στην παρ. 3Α του ν. 4425/2016 - Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου εξηκοστού πρώτου ν. 4839/2021

Με το προτεινόμενο άρθρο 5, περιορίζεται η επιδότηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τις περιπτώσεις καταναλωτών που συνάπτουν συμβάσεις φυσικής παράδοσης και οι ποσότητές τους εξαιρούνται από τον μηχανισμό του άρθρου 12Α του ν. 4425/2016 (Α' 185).

Άρθρο 6
Πρόγραμμα Παραγωγικών Επενδύσεων Πράσινης Οικονομίας («Produc-Ε Green»)

Με το προτεινόμενο άρθρο 6, παρέχεται εξουσιοδότηση προκήρυξης δράσης/ προγράμματος στο πλαίσιο του έργου «Produce-E Green».

Άρθρο 7
Πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης οικιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με ηλιοθερμικά συστήματα

Με το προτεινόμενο άρθρο 7, τίθεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στους κατά περίπτωση συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε να προκηρύσσουν δράσεις, χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και από άλλες πηγές, που αφορούν στην αντικατάσταση οικιακών συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) με ηλιοθερμικά συστήματα παραγωγής, καθώς και στην ανακύκλωση των αποσυρόμενων συσκευών, μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης από πιστοποιημένους φορείς.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!