Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΣΤΑΤ Περιφερειακοί Λογαριασμοί - Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία, 2020

ΕΛΣΤΑΤ

Πειραιάς, 31 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Περιφερειακοί Λογαριασμοί: Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία για το έτος 2020 και αναθεωρημένα στοιχεία για το έτος 2019

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Εθνικών Λογαριασμών σε επίπεδο Περιφέρειας (NUTS II), που αφορούν στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία για το έτος 2020, καθώς και τα αναθεωρημένα αποτελέσματα του έτους 2019. 

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα δημοσίευση έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών (ESA 2010 - Κανονισμός (ΕΕ) 549/2013) και είναι σε συνέπεια με τα αντίστοιχα ετήσια εθνικά μεγέθη. 

Πληροφορίες σχετικά με την πιο πρόσφατη αναθεώρηση των Ετήσιων Εθνικών Λογαριασμών που αντικατοπτρίζεται στους Περιφερειακούς Λογαριασμούς, παρέχονται στη δημοσίευση της ΕΛΣΤΑΤ στις 18/10/2022 και διατίθεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (2η εκτίμηση) 

Κατά το 2020, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) μειώθηκε κατά 8,7% στο σύνολο της Χώρας (Πίνακας 1).

Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι Περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου, των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολό του εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!