Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

Τροπολογία Καθορισμός κατώτατου μισθού για το έτος 2023. Παράταση επιδομάτων

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο "Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα", ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις, μεταξύ άλλων, καθορίζεται ο κατώτατος μισθός για το έτος 2023 (άρθρο 1) και παρατείνεται η καταβολή επιδομάτων και ενισχύσεων ανεργίας (άρθρο 2).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με το άρθρο 1 της εν λόγω τροπολογίας ορίζονται οι προθεσμίες για τα διαδικαστικά στάδια, τα οποία οδηγούν στον καθορισμό κατώτατου μισθού για το έτος 2023. Η διαδικασία επιταχύνεται με σκοπό την εξασφάλιση της αναγκαίας προστασίας των εργαζομένων στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Με το άρθρο 2 προβλέπεται ότι η παράταση του επιδόματος ανεργίας για όσους βρίσκουν εργασία ισχύει μόνο για θέσεις πλήρους απασχόλησης. Στόχος είναι να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση του εργαζόμενου πληθυσμού.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΚΑ
22/01/2023 12:44:56

θα ηθελα να με ενημερωσετε αν υπαρχει κατι για τις τριετιες