Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επιτροπή Μισθωτών Λογιστών Ιωαννίνων 9 Νοεμβρίου απεργούμε

Επιτροπή Μισθωτών Λογιστών Ιωαννίνων

7 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

9 Νοεμβρίου απεργούμε

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, 

Η Επιτροπή Μισθωτών Λογιστών Ιωαννίνων αποφάσισε να συμμετέχει στην Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα λογιστικά γραφεία, τις  ελεγκτικές εταιρείες και τους συναδέλφους στους κλάδους των νέων υπηρεσιών και της  πληροφορικής να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των σωματείων την  Τετάρτη στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο. 

Όλη την περίοδο από την αρχή της πανδημίας και έπειτα γίναμε όλοι μάρτυρες της  τεράστιας εντατικοποίησης με τα ατέλειωτα ωράρια, την μονιμοποίηση της τηλεργασίας,  σηκώσαμε το βάρος του ψηφιακού μετασχηματισμού, αφού πρακτικά οτιδήποτε χρειάζεται  κωδικούς taxis είναι πλέον δική μας ευθύνη και από πάνω πρέπει κόψουμε το κεφάλι μας  να βγάλουμε άκρη με τα mydata και την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Είδαμε το εισόδημα μας  να μειώνεται και το κόστος ζωής να γίνεται δυσβάσταχτο.

Από πάνω ακούμε κυβέρνηση και  εργοδοσία να μας καλούν να κάνουμε υπομονή και οικονομία, ότι για την ακρίβεια  ευθύνονται η αισχροκέρδεια και ο πόλεμος, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι  θησαυρίζουν και ξεκοκαλίζουν τις επιδοτήσεις από το ταμείο ανάκαμψης που τα έχουμε  πληρώσει από τις τσέπες μας διπλά και τριπλά. 

Ε λοιπόν η υπομονή τελείωσε! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από σωτήρες, όπως και  να αυτοαποκαλούνται, προοδευτικοί, σοσιαλδημοκράτες ή φιλελεύθεροι.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην e-food, στην Cosco, στην ΛΑΡΚΟ, την Μαλαματίνα και αλλού μας δείχνουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτιόνται με οργάνωση, αγώνα και  αλληλεγγύη.

Η απεργία να γίνει μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης των πραγματικών μας αναγκών, ο κάθε εργαζόμενος να μετατρέψει την οργή και αγανάκτησή του σε αγώνα και  αντεπίθεση για να ζήσει όπως του αξίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες της τεχνολογίας και  της επιστήμης τον 21ο αιώνα.

Να κάνουμε νέα βήματα οργάνωσης του αγώνα μας, να  φτιάξουμε το δικό μας σωματείο, να δυναμώσει ο αγώνας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με βάση το σχέδιο που προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (Π.Ο.Λ.). 

Στηρίζουμε το πλαίσιο πάλης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.),  διεκδικούμε:

  • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
  • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν  και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Με πούλμαν όπου υπάρχει ανάγκη. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ. Να καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες μετακίνησης από και προς τις εταιρίες-πελάτες των εταιριών που εργαζόμαστε. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!