Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

4ο Diversity in Business Conference Τοποθετήσεις σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας στους δήμους

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκαν στο θέμα «Αστική Πολιτική για τη Διαφορετικότητα: παραδείγματα και προοπτικές» στο 4ο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Επιχειρήσεις (4ο Diversity in Business Conference) που διοργανώνεται στο Ζάππειο.

Συμμετείχαν ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, η Κατερίνα Γκαγκάκη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Δήμος Αθηναίων, ο Νίκος Μπάμπαλος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και ο Μιχαήλ Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δήμος Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις παραπάνω δήμοι παίρνουν μέρος στο Δίκτυο Ανθεκτικότητας Πόλεων (Resilient Cities), το οποίο έχει ως στόχο «οι πόλεις να γίνουν ανθεκτικές απέναντι σε φυσικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις».

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι «καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει με αποκλεισμούς» και ότι η ανάπτυξη «επηρεάζεται σε τοπικό επίπεδο από τις πολιτικές της διαφορετικότητας». Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε τη σημασία που έχει η καλλιέργεια της έννοιας της συμπερίληψης τόσο μεταξύ των εργαζομένων στο δήμο, όσο και των πολιτών, «από τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε, μέχρι το πώς διαμορφώνουμε την πόλη μας ώστε να είναι δεκτική σε όλους».

Εδώ και 1,5 χρόνο έχουν ξεκινήσει προγράμματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης στο Δήμο Αθηναίων σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, γιατί «τα ζητήματα συνεχίζουν να είναι αόρατα, αλλά πρέπει να βγουν στο φως», ανέφερε η κ. Γκαγκάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου ήταν ο πρώτος δήμος που υπέγραψε τη Χάρτα της Διαφορετικότητας. Όπως είπε ο κ. Μπάμπαλος, στο δήμο σήμερα εργάζονται αρκετά άτομα με αναπηρία, με σύνδρομο Ντάουν, με αυτισμό, με προβλήματα όρασης, με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό κ.ά. Επίσης, αξιοποιούνται πολλά προγράμμα του ΟΑΕΔ προς την κατεύεθυνση της συμπερίληψης.

Το 70% των θέσεων ευθύνης στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατέχουν γυναίκες, περιέγραψε ο κ. Κούπκας. Παράλληλα ο κ. Κούπκας μίλησε για την κλιματική κρίση και τη σημασία της διατροφικής πολιτικής σχετικά με «την κοινωνική συνοχή που απειλείται».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του 4ου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα στις Επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!