Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 119598 ΕΞ 2022 Ομάδα Εργασίας για την ενημέρωση της Έκθεσης Φορολογικών Δαπανών κρατικού προϋπολογισμού έτους 2023

Αριθμ. 119598 ΕΞ 2022

ΦΕΚ B' 4595/31.08.2022

Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για την ενημέρωση της Έκθεσης Φορολογικών Δαπανών κρατικού προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2023.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) του άρθρου 34 του ν. 1914/1990 (Α’ 178), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2346/1995 (Α’ 220),

β) των άρθρων 13 έως 15 του ν. 2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 45),

γ) του άρθρου 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98), όπως διατηρήθηκε σε ισχύ με την παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019,

δ) του άρθρου 5 του ν. 3469/2006 «Εθνικό Τυπογραφείο, Εφημερίς της Κυβερνήσεως και άλλες διατάξεις» (Α’ 131),

ε) της περ. ε’ της παρ. 5 του άρθρου 24 και των παρ. 4 και 5 του άρθρου 75 του ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις» (Α’ 143),

στ) των άρθρων 76 και 77 του ν. 4727/2020 «Ψηφιακή Διακυβέρνηση (ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) - Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις» (Α’ 184),

ζ) του π.δ. 142/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α’ 181),

η) του π.δ. 62/2020 «Διορισμός Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 155).

2. Την υπό στοιχεία Υ70/30.10.2020 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β’ 4805).

3. Την υπό στοιχεία 118376 ΕΞ 2022/19.8.2022 εισήγηση του αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

4. Το υπό στοιχεία 2/138349/ΔΠΓΚ/2022 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών.

5. Την ανάγκη ενημέρωσης της Έκθεσης Φορολογικών Δαπανών, η οποία θα συνοδεύει τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2023.

6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Α. Συστήνουμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) του Υπουργείου Οικονομικών Ομάδα Εργασίας για την ενημέρωση της Έκθεσης Φορολογικών Δαπανών, η οποία θα συνοδεύει τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 75 του ν. 4270/2014 (Α’ 143).

Β. I. Συγκροτούμε την ανωτέρω Ομάδα και ορίζουμε τα μέλη της ως εξής:

1. Χρήστο Τζώρτζη του Πέτρου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, ως Συντονιστή.

2. Ευάγγελο Πέππα του Βασιλείου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, Προϊστάμενο του Τμήματος Β’ - Προϋπολογισμού Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, ως αναπληρωτή του Συντονιστή.

3. Άγγελο Καραπατή του Περικλή, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στο Τμήμα Β’ - Προϋπολογισμού Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης.

4. Μαρία Νικολάρου του Ιωάννη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στο Τμήμα Β’ - Προϋπολογισμού Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης.

5. Αναστασία Φουτούλη του Γεωργίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στο Τμήμα Β’ - Προϋπολογισμού Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης.

6. Μαρία Βλαχάκη του Νικολάου, υπάλληλο του κλάδου ΔΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στο Τμήμα Δ’ - Σχεδιασμού και Υποστήριξης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης.

7. Κωνσταντίνα Παναγοπούλου του Κωνσταντίνου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτριά της την Ιωάννα Τζίμα του Ιωάννη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

8. Δημήτριο Δεληασλανίδη του Αναστασίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Γ’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτριά του τη Δήμητρα Βελισσαράκου του Γεωργίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Β’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

9. Παναγιώτη Πατά του Δημητρίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Αντωνίου-Αρβανίτη του Γεωργίου, υπάλληλο του Κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

10. Αμαλία Σταυρουλιδάκη του Μιχαήλ, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Β’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρωτή της τον Ευστράτιο Καραγιάννη του Χρήστου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Β’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

11. Διονυσία Χαϊκάλη του Αριστοτέλους, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτριά της την Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου του Γεωργίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

12. Γρηγόριο Ντανοβασίλη του Παναγιώτη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Γ’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτριά του τη Στεφανία Λαφτσίδου του Δημητρίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

13. Γεωργία Τούντα του Αποστόλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Σελεμέκο του Ιωάννη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Γ’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

14. Ρεβέκκα Τζώρτζη του Σπυρίδωνος, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Β’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας της Α.Α.Δ.Ε, με αναπληρωτή της τον Νικόλαο Καραβαγγέλη του Γρηγορίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Γ’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

15. Κωνσταντίνο Τριαδά του Γεωργίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Δασμολογικών Θεμάτων, Ειδικών Καθεστώτων και Απαλλαγών της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτριά του την Αγγελική Χρονά του Παναγιώτη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

16. Γρηγόριο Κρασοπουλάκο του Ευαγγέλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της Α.Α.Δ.Ε.,

17. Χρήστο Μερεντίτη του Κωνσταντίνου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με βαθμό Α’, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της Α.Α.Δ.Ε., ως μέλη.

II.Χρέη Γραμματέα θα εκτελούν τα υπ’ αρ. 4 και 5 μέλη.

III. Τα κείμενα θα επιμεληθεί το υπ’ αρ. 6 μέλος.

Γ. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

α) η ενημέρωση της Έκθεσης Φορολογικών Δαπανών με μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας που θεσπίστηκαν ή πρόκειται να θεσπιστούν μέχρι την 30.9.2022 και

β) η ποσοτικοποίηση του κόστους απώλειας εσόδων για το Δημόσιο σε ετήσια βάση, για όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες φορολογικών δαπανών.

Δ. Η Oμάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στο κεντρικό κατάστημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η δε διάρκειά της ορίζεται από την 12.9.2022 έως την 27.10.2022.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2022

Ο Αναπληρωτής Υπουργός

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!