Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Διορθώσεις σφαλμάτων ΦΕΚ B' 3791/18.07.2022

Δείτε την απόφαση Κ.Υ.Α. 3134.5-3/48312/2022 κωδικοποιημένη όπως ισχύει.

Στην υπ’ αρ. 3134.5-3/48312/2022/6.7.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Επικρατείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 3603), στη σελίδα 35984, στη α’ στήλη, διορθώνεται το άρθρο 4:

από το εσφαλμένο:

«Άρθρο 4

Διαδικασία καταχώρισης στοιχείων σύστασης Ν.Ε.Π.Α.

2. Για την ίδρυση Ν.Ε.Π.Α. γίνεται χρήση πρότυπου καταστατικού, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις διατάξεις του ν. 4926/2022. Το πρότυπο καταστατικό συμπληρώνεται από τον αιτούντα που εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Τα φυσικά πρόσωπα ήτοι οι μέτοχοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο/οι νόμιμος/οι εκπρόσωπος/οι καλούνται μέσω της αυτοματοποιημένης αποστολής μηνύματος στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (email), όπως αυτή δηλώθηκε από τον αιτούντα, προκειμένου να εγκρίνουν ή όχι το υποβληθέν καταστατικό»,

στο ορθό:

«Άρθρο 4

Διαδικασία καταχώρισης στοιχείων σύστασης Ν.Ε.Π.Α.

1. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην ειδική εφαρμογή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020 και εκκινείται η διαδικασία σύστασης Ν.Ε.Π.Α. Καταχωρίζονται τα στοιχεία που απαιτούνται και συντάσσεται αυτόματα το καταστατικό της εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν πληρωμένο το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο το οποίο εκδίδεται μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-Παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

2. Για την ίδρυση Ν.Ε.Π.Α. γίνεται χρήση πρότυπου καταστατικού, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις διατάξεις του ν. 4926/2022. Το πρότυπο καταστατικό συμπληρώνεται από τον αιτούντα που εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Τα φυσικά πρόσωπα ήτοι οι μέτοχοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο/οι νόμιμος/οι εκπρόσωπος/ οι καλούνται μέσω της αυτοματοποιημένης αποστολής μηνύματος στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (email), όπως αυτή δηλώθηκε από τον αιτούντα, προκειμένου να εγκρίνουν ή όχι το υποβληθέν καταστατικό.

3. Τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στη Ν.Ε.Π.Α. υποχρεούνται για τη μεταφόρτωση (upload) των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων κατά την υποβολή της αίτησης.

4. Στο τέλος του καταστατικού τίθεται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) καθενός από τους ιδρυτές. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής υπογραφής του καταστατικού, αυτό εμφανίζεται στην ειδική εφαρμογή, όπου πιστοποιημένος χρήστης της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υ.ΝΑ.Ν.Π. ελέγχει την ορθότητά του και, εφόσον κριθεί έγκυρο, προχωρά στην αποδοχή του. Κατόπιν το καταστατικό καταχωρίζεται στο μητρώο Ν.Ε.Π.Α., η υπό σύσταση Ν.Ε.Π.Α. αποκτά νομική προσωπικότητα και λαμβάνει μοναδικό αύξοντα αριθμό. Το σύστημα ανοίγει φάκελο εταιρείας, μερίδα, καταχωρίζει αλφαβητικά την εταιρεία στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό αρχείο, εκδίδει βεβαίωση Σύστασης και Εκπροσώπησης, η οποία δύναται να ζητηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο και ακολούθως αποστέλλεται με αυτόματο τρόπο ηλεκτρονικά. Στο καταστατικό αποτυπώνεται η προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

5. Με διαθέσιμη τη βεβαίωση, ο νόμιμος εκπρόσωπος ολοκληρώνει τη σύσταση εκτελώντας τις ενέργειες που απαιτούνται από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.), τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ). Με την απόδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), ο νόμιμος εκπρόσωπος οφείλει να επιστρέψει στην ειδική εφαρμογή και να δηλώσει τον Α.Φ.Μ. της Ν.Ε.Π.Α.».

(Από το Εθνικό Τυπογραφείο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!