Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις". 

Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • ρυθμίσεις για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης,
  • ρυθμίσεις για την ασφάλεια πληροφοριών και δικτύων και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • διατάξεις για τις εφαρμογές τεχνολογίας διαδικτύου των πραγμάτων

Σημειώνεται ότι μεταξύ των διατάξεων για την τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνεται και η υποχρέωση ενημέρωσης για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον εργασιακό τομέα. 

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, εφόσον χρησιμοποιεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο επηρεάζει οποιαδήποτε διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τους εργαζομένους ή τους υποψήφιους εργαζομένους και έχει αντίκτυπο στις συνθήκες εργασίας, την επιλογή, την πρόσληψη ή την αξιολόγησή τους, πριν την πρώτη χρήση του, παρέχει επαρκή και σαφή πληροφόρηση, η οποία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις παραμέτρους στις οποίες στηρίχθηκε η λήψη της απόφασης, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων που προϋποθέτουν προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την απλούστευση διαδικασία και λοιπές ρυθμίσεις ενίσχυσης της ψηφιακής διακυβέρνησης. 

Παρατίθεται ακολούθως το νομοσχέδιο και η αιτιολογική του έκθεση στο σύνολό τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!