Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πλεύρης Η πανδημία μάς δίδαξε ότι τα χρήματα για την Υγεία δεν πρέπει να τα λυπόμαστε

Έχει πολιτικό κόστος να παίρνεις αποφάσεις με τις οποίες δεν θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει μόνο για όσους απασχολούνται στην Υγεία ή ασχολούνται με την Υγεία, αλλά κυρίως για τους ασθενείς, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στο 5ο Investgr forum, συνέδριο που ασχολείται με τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο παράδειγμα του ΕΟΠΥΥ, που –όπως είπε- είναι ένας οργανισμός που φτιάχτηκε για να αγοράζει υπηρεσίες. «Έχει λοιπόν δύο τρόπους να το κάνει αυτό: Αν λες εγώ θα αγοράζω από όλους, θα έχω μία χαμηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών που θα την πληρώνει ο Έλληνας ασθενής. Αν πεις όμως ότι θα αγοράζω από τους καλύτερους και στις καλύτερες τιμές, ο πολίτης θα έχει μία πιο ποιοτική υπηρεσία», τόνισε και πρόσθεσε πως αυτή είναι μία κεντρική μεταρρύθμιση που έχει πολιτικό κόστος.

Για τον τομέα του φαρμάκου είπε ότι δεν είναι από μόνος ένας χωριστός τομέας, καθώς όλη υγεία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά. «Ξεκινάμε από την πρόληψη για να μη χρειαζόμαστε πολλά φάρμακα και πολλές νοσηλείες, πάμε στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που σημαίνει πως έχουμε ένα προσωπικό γιατρό να μας κατευθύνει, ενισχύουμε τη δευτεροβάθμια με πιο σύγχρονα νοσοκομεία και έλεγχο των δαπανών και δημιουργούμε ένα πλέγμα της ιδιωτικής υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα πάμε στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη» τόνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας πως όλα αυτά είναι μία εξίσωση τα οποία μαζί με το φάρμακο πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως μία δαπάνη όπως είπε.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι η πανδημία μάς δίδαξε ότι τα χρήματα για την Υγεία δεν πρέπει να τα λυπόμαστε και γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε και να απορροφήσουμε στον καλύτερο δυνατό χρόνο τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι θα επανακαθορισθεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας αναφέροντας ένα παράδειγμα: «Όταν νοσοκομείο είναι 20 km από κάποιο άλλο νοσοκομείο, δεν μπορεί να έχουν και τα δύο τις ίδιες κλινικές», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας τέλος για τις επενδύσεις στην Υγεία, είπε ότι η ανάπτυξή τους, συνάδει με καλύτερη υγεία γενικότερα. «Στο φάρμακο προφανέστατα όταν μπαίνει ο ιδιωτικός τομέας και στην έρευνα/καινοτομία αλλά και στην παραγωγή αφήνει ένα θετικό πρόσημο για την υγεία αλλά και την οικονομία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!