Τι περιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα στο προσεχές δίμηνο
Στο μηχανισμό και η Πορτογαλία- Τι γίνεται με Ισπανία και Βέλγιο;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από την κυβέρνηση την ενεργοποίηση μέχρι και το τέλος του 2011 την υλοποίηση των παρακάτω συμφωνηθέντων:
- Την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, που θα περιλαμβάνει όλες τις αναθεωρήσεις των στόχων για το ρυθμό ανάπτυξης, τα έσοδα, τις δαπάνες και, φυσικά, την κοστολόγηση των νέων μέτρων που υιοθετήθηκαν μέσω του πολυνομοσχεδίου, που ψήφισε πριν από λίγες το υπουργείο Οικονομικών.
- Την ενεργοποίηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
- Την νομοθέτηση της παρακράτησης για τη συλλογή του «επιδόματος αλληλεγγύης», μέσω παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
- Την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα πρέπει να έχει στόχο τη μείωση των φορολογικών αδικιών που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό σύστημα συλλογής φόρων. Στην κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα βιβλίων στους αγρότες οι οποίοι σήμερα φορολογούνται με τεκμαρτά εισοδήματα.
- Την έκδοση υπουργικής απόφασης που αλλάζει τις προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης αναπηρίας, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων και την κατάρτιση νέας λίστας φαρμάκων, με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!