Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αποτελούν σημαντικούς εμπορικούς εταίρους για τη χώρα μας

Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αποτελούν πολύ σημαντικούς εμπορικούς εταίρους με θετικό εμπορικό ισοζύγιο για τη χώρα μας.

Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για τα Δυτικά Βαλκάνια» που διοργανώθηκε χθες από το υπουργείο Εξωτερικών, το Enterprise Europe Network και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εκ μέρους του ΕΒΕΑ χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα, πρόεδρος Εξαγωγικού τμήματος και μέλος Δ.Σ. η οποία τόνισε ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αποτελούν πολύ σημαντικούς εμπορικούς εταίρους με θετικό εμπορικό ισοζύγιο για τη χώρα μας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών, απηύθυνε η Μαρία - Λουΐζα Μαρινάκη, Πληρ. Υπουργός Α΄, γενική διευθύντρια Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, η οποία αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και στις δράσεις που αφορούν στα Δυτικά Βαλκάνια, παροτρύνοντας τις επιχειρήσεις να απευθύνονται στις πρεσβείες και τα γραφεία ΟΕΥ σε κάθε προσπάθεια επέκτασης των εκεί δραστηριοτήτων τους.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 100 συμμετέχοντες, παρουσιάστηκαν από τα στελέχη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων οι αγορές αρμοδιότητάς τους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους που εμφανίζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις αγορές των Δυτικών Βαλκανίων ως εξής: Για την Αλβανία από τον Σαράντη Μοσχόβη, σύμβουλο ΟΕΥ Α΄, επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Τιράνων, για την Βόρεια Μακεδονία από την Αναστασία Ζωγράφου, σύμβουλο ΟΕΥ Α΄, επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Σκοπίων, για την Βοσνία και Ερζεγοβίνη από τον Γεώργιο Τοσούνη, σύμβουλο ΟΕΥ Α΄, επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Σεράγεβο, για το Κόσοβο από τον Μιχαήλ Βρεττάκη, σύμβουλο ΟΕΥ Α΄, Γραφείο Συνδέσμου Πρίστινας και για την Σερβία από τον Βασίλειο Σκρόνια, γενικό σύμβουλο ΟΕΥ Α΄, επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Βελιγραδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!