Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΥΠΠΟΑ/ΥΓ/ΓΔΟΥ/266038/2022 Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 219726/13.5.2022 απόφασης «Εξουσιοδότηση δικαιώματος υπογραφής “Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Α.”στους Προϊσταμένους/μένες των Διευθύνσεων της Γ.Δ.Ο.Υ. και στον Προϊστάμενο/μένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πληρωμών και Λοιπών Οικονομικών Θεμάτων» (Β’ 2499).

Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΥΓ/ΓΔΟΥ/266038 

ΦΕΚ B’ 2972/10.06.2022 

Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 219726/13.5.2022 απόφασης «Εξουσιοδότηση δικαιώματος υπογραφής “Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Α.”στους Προϊσταμένους/μένες των Διευθύνσεων της Γ.Δ.Ο.Υ. και στον Προϊστάμενο/μένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πληρωμών και Λοιπών Οικονομικών Θεμάτων» (Β’ 2499). 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις: 

α) της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4270/2014 «Αρχές διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις» (Α’ 143), 

β) των άρθρων 75 έως 91 του ν. 4446/2016 «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη-Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, Ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις.» (Α’ 240), 

γ) του άρθρου 20 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133), 

δ) του άρθρου 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα (π.δ. 63/2005, Α’ 98), όπως διατηρήθηκε σε ισχύ με την παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019, 

ε) του π.δ. 80/2016 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες» (Α’ 145). 

στ) του π.δ. 32/2022 «Τροποποίηση του π.δ. 4/2018 “Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού” (Α’ 7)» (Α’ 91). 

2. Την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΥΓ/ΓΔΟΥ/182148/5665/ 11887/21.4.2020 κοινή απόφαση της Υπουργού και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ορισμός κατηγοριών δαπανών με διατάκτη τον Υπουργό και τον Υφυπουργό ή άλλο όργανο και ορισμός αποφαινόμενου οργάνου» (Β’ 1579). 

3. Την υπ’ αρ. 2/100018/0026/30.12.2016 (ΑΔΑ: ΨΒΞΒΗ-ΔΤΗ) εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «Κοινοποίηση διατάξεων σχετικά με την ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες και παροχή οδηγιών». 

4. Την υπ’ αρ. 38435/14.4.2020 (ΑΔΑ: 612ΗΗ-ΩΓΤ) εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «Παροχή οδηγιών επί διατάξεων δημοσιονομικού χαρακτήρα του ν. 4622/2019». 

5. Την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΥΓ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΜΠΠ/155018/8.4.2022 απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Τοποθέτηση Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού». 

7. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. 

8. Την ορθή εκτέλεση του Π/Υ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφασίζουμε

Την αντικατάσταση της υπ’ αρ. 219726/13.5.2022 (Β’ 2499) απόφασης, από τότε που ίσχυσε, ως εξής:

Άρθρο 1 

Στον Προϊστάμενο/μένη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών, καθώς και στον νόμιμο αναπληρωτή, μεταβιβάζεται το δικαίωμα υπογραφής «Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών» επί θεμάτων του τομέα αρμοδιότητάς του/της, ως εξής: 

1. Αποφάσεις έκδοσης και ακύρωσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής (Χ.Ε.Π.) και παράτασης προθεσμίας απόδοσης λογαριασμού Χ.Ε.Π. 

Άρθρο 2 

Στον Προϊστάμενο/μένη της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης, Μισθοδοσίας και Λοιπών Αμοιβών Τομέα Πολιτισμού, καθώς και στον νόμιμο αναπληρωτή, μεταβιβάζεται το δικαίωμα υπογραφής «Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών» επί θεμάτων του τομέα αρμοδιότητάς του/ της, ως εξής: 

1. Δέσμευση πιστώσεων για ανάληψη υποχρέωσης για δαπάνες που αφορούν σε μισθώματα, κοινόχρηστα, ηλεκτρική ενέργεια, τηλεφωνία (σταθερή και κινητή), φυσικό αέριο, ύδρευση, ταχυδρομικά έξοδα, καθώς και για δαπάνες που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις. 

2. Δέσμευση πιστώσεων για τακτικές επιχορηγήσεις σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των οποίων οι πιστώσεις έχουν προσδιοριστεί από κατανομή ή είναι επώνυμες με ιδιαίτερο ΑΛΕ ή έργο μέσα στα όρια των εγκεκριμένων πιστώσεων, έκτακτες επιχορηγήσεις έως του ποσού των 20.000,00€ ανά φορέα ετησίως και λοιπές δαπάνες έως του ποσού των 20.000,00€, ανά δαπάνη. 

3. Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής δαπανών μισθωμάτων, κοινοχρήστων, ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής), φυσικού αερίου, ύδρευσης, ταχυδρομικών εξόδων, καθώς και δαπανών που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις. 

4. Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής για τακτικές επιχορηγήσεις σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των οποίων οι πιστώσεις έχουν προσδιοριστεί από κατανομή ή είναι επώνυμες με ιδιαίτερο ΑΛΕ ή έργο μέσα στα όρια των εγκεκριμένων πιστώσεων και έκτακτες επιχορηγήσεις έως του ποσού των 20.000,00€ ανά φορέα ετησίως και λοιπές δαπάνες έως του ποσού των 20.000,00€, ανά δαπάνη. 

5. Έκδοση και τακτοποίηση Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής (Χ.Ε.Π.). 

6.Έκδοση συμψηφιστικών ενταλμάτων Τακτικού Προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

Άρθρο 3 

Στον Προϊστάμενο/μένη της Διεύθυνσης Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού, καθώς και στον νόμιμο αναπληρωτή, μεταβιβάζεται το δικαίωμα υπογραφής «Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών» επί θεμάτων του τομέα αρμοδιότητάς του/της, ως εξής: 

1. Δέσμευση πιστώσεων για ανάληψη υποχρέωσης για δαπάνες που αφορούν σε μισθοδοσία (τακτικές αποδοχές, υπερωριακή απασχόληση, λοιπές αποζημιώσεις κ.λπ.), τηλεφωνία (σταθερή και κινητή), ταχυδρομικά έξοδα, καθώς και για δαπάνες που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις. 

2. Δέσμευση πιστώσεων για οδοιπορικά, τακτικές επιχορηγήσεις σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των οποίων οι πιστώσεις έχουν προσδιοριστεί από κατανομή ή είναι επώνυμες με ιδιαίτερο ΑΛΕ ή έργο μέσα στα όρια των εγκεκριμένων πιστώσεων και έκτακτες επιχορηγήσεις έως του ποσού των 20.000,00€ ανά φορέα ετησίως και λοιπές δαπάνες, έως του ποσού των 20.000,00€, ανά δαπάνη. 

3. Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής δαπανών μισθοδοσίας (τακτικές αποδοχές, υπερωριακή απασχόληση, λοιπές αποζημιώσεις κ.λπ.), τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής), ταχυδρομικών εξόδων, καθώς και δαπανών που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις. 

4. Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής για οδοιπορικά στο εσωτερικό, τακτικές επιχορηγήσεις σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των οποίων οι πιστώσεις έχουν προσδιοριστεί από κατανομή ή είναι επώνυμες με ιδιαίτερο ΑΛΕ ή έργο μέσα στα όρια των εγκεκριμένων πιστώσεων και έκτακτες επιχορηγήσεις έως του ποσού των 20.000,00€ ανά φορέα ετησίως και λοιπές δαπάνες έως του ποσού των 20.000,00€, ανά δαπάνη. 

5. Αποφάσεις έκδοσης, τακτοποίησης και ακύρωσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής (Χ.Ε.Π.) και παράτασης προθεσμίας απόδοσης λογαριασμού Χ.Ε.Π.. 

6. Έκδοση συμψηφιστικών ενταλμάτων Τακτικού Προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

Άρθρο 4 

Στον Προϊστάμενο/μένη της Υποδιεύθυνσης Εκκαθάρισης Αποδοχών, Αμοιβών, Οδοιπορικών και Λοιπών Αποζημιώσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης, Μισθοδοσίας και Λοιπών Αμοιβών Τομέα Πολιτισμού, καθώς και στον νόμιμο αναπληρωτή, μεταβιβάζεται το δικαίωμα υπογραφής «Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών» επί θεμάτων αρμοδιότητάς του/της, ως εξής: 

1. Δέσμευση πιστώσεων για ανάληψη υποχρέωσης για δαπάνες που αφορούν σε μισθοδοσία (τακτικές αποδοχές, υπερωριακή απασχόληση, λοιπές αποζημιώσεις κ.λπ.). 

2. Δέσμευση πιστώσεων για οδοιπορικά του προσωπικού του Υπουργείου (Τομέα Πολιτισμού), καθώς και μετακινούμενων με εντολή του Δημοσίου, κατά αρμοδιότητα του Υπουργείου (Τομέα Πολιτισμού). 

3. Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής δαπανών μισθοδοσίας (τακτικές αποδοχές, υπερωριακή απασχόληση, λοιπές αποζημιώσεις κ.λπ.) καθώς και δαπανών σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων (αποζημιώσεις για καταβολή αποδοχών, επιδομάτων, κ.τ.λ.). 

4. Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής για οδοιπορικά του προσωπικού του Υπουργείου (Τομέας Πολιτισμού), καθώς και μετακινούμενων με εντολή του Δημοσίου, κατά αρμοδιότητα του Υπουργείου (Τομέας Πολιτισμού). 

5. Έκδοση και τακτοποίηση Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής (Χ.Ε.Π.). 

Άρθρο 5 

Στον Προϊστάμενο/μένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πληρωμών και Λοιπών Οικονομικών Θεμάτων, καθώς και στον νόμιμο αναπληρωτή, μεταβιβάζουμε το δικαίωμα υπογραφής «Με εντολή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών» για τα ακόλουθα: 

1. Εκτέλεση των πληρωμών δαπανών και επιχορηγήσεων που βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό. 

2. Αλληλογραφία με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την επικύρωση συμψηφιστικών ενταλμάτων. 

3. Περιοδική ενημέρωση των Υπηρεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις εκτελούμενες πληρωμές. 

4. Υπογραφή βεβαιώσεων παρακράτησης φόρου. 

Άρθρο 6 

Κάθε προγενέστερη απόφαση που αφορά σε θέματα που ρυθμίζονται με την παρούσα, καταργείται. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022 

O Προϊστάμενος της 

Γενικής Διεύθυνσης 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!