Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Φοροκάρτα - 29 Ερωτήσεις - απαντήσεις

Με αφορμή την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος της Κάρτας Αποδείξεων, την 3η Οκτωβρίου 2011, το Forin.gr συγκεντρώνει σε ένα θέμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε βάσει των επίσημων αποφάσεων αλλά και των συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων που έχουν δημοσιευτεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι αποφάσεις που ρυθμίζουν τα σχετικά με την κάρτα αποδείξεων ζητήματα είναι η Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1104/2011 καθώς και η απόφαση με Αρ. Πρωτ. Δ5 1105529 ΕΞ 2011. Αναλυτικά, οι ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με την κάρτα αποδείξεων παρατίθενται στη συνέχεια.

Τι είναι η κάρτα αποδείξεων

Η κάρτα Αποδείξεων είναι μία μαγνητική κάρτα που χορηγείται στους φορολογούμενους πολίτες φυσικά πρόσωπα με στόχο τη χρησιμοποίησή της για την καταγραφή των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών (αποδείξεις δαπανών). Στόχος της κάρτας αποδείξεων είναι να σας διευκολύνει απαλλάσσοντάς σας από τη συλλογή και την καταμέτρηση των αποδείξεων και την υποβολή στις αρμόδιες αρχές για φορολογικούς λόγους.

Τι πλεονεκτήματα μου προσφέρει η χρήση της κάρτας;

Η Κάρτα Αποδείξεων σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους φορολογούμενους στη συλλογή και υποβολή αποδείξεων για φορολογικούς λόγους (έκπτωση φόρου εισοδήματος) και η χρήση της είναι προαιρετική. Με την Κάρτα Αποδείξεων παρακάμπτεται η διαδικασία καταχώρησης ή αποστολής των αποδείξεων, καθώς όλα τα στοιχεία της συναλλαγής αποστέλλονται από τον εκδότη της απόδειξης (επιχείρηση / επιτηδευματία) στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Συσκευής Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (POS), αυτόματα. Έτσι στο τέλος του χρόνου αποφεύγετε το χρόνο που απαιτείται για το μέτρημα και την άθροιση των αποδείξεων.
Ταυτόχρονα, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις συναλλαγές που κατέγραψε στη μερίδα του (στον Α.Φ.Μ. του) μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ..

Πώς βοηθώ με τη χρήση της κάρτας την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;

Πολλές φορές θα σας έχει τύχει να βρεθείτε σε δύσκολη θέση, ζητώντας απόδειξη από κάποιον που δεν ήταν πρόθυμος να σας τη δώσει. Η κάρτα συλλογής αποδείξεων σάς λύνει το πρόβλημα αυτό. Στο τέλος της συναλλαγής, μαζί με τα χρήματά σας, δίνετε και την κάρτα συλλογής αποδείξεων. Εκείνος με τον οποίο συναλλάσσεστε θα πρέπει αυτόματα να καταχωρίσει με την κάρτα σας το ποσό της συναλλαγής, ή να βρεθεί στη δύσκολη θέση να ομολογήσει ότι παράνομα φοροδιαφεύγει, βλάπτοντας τους συμπολίτες του κατά συρροή.

Πώς αλλιώς βοηθά η υιοθέτηση της κάρτας τη φορολογική δικαιοσύνη;

Η διαδεδομένη χρήση της κάρτας αποδείξεων δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα ελάχιστα στοιχεία τζίρου μιας επιχείρησης. Η πληροφορία αυτή θα αποτελεί βάση για τη διενέργεια διασταυρώσεων που θα αξιολογούν την ειλικρίνεια των δηλώσεων απόδοσης Φ.Π.Α. και των δηλώσεων φόρου εισοδήματος της επιχείρησης.

Ποια είναι η μορφή της κάρτας αποδείξεων;

Η κάρτα έχει διαστάσεις 85.60 χ 53.98 mm και γωνίες καμπύλες με ακτίνα 3.18 mm

Η εμπρόσθια όψη έχει λευκό φόντο, παρουσιάζει το εθνόσημο, "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και "Υπουργείο Οικονομικών", περιέχει τον 9ψηφίο ΑΤΕΚ της Κάρτας Αποδείξεων με μικρά στοιχεία, περιέχει το 10-ψήφιο αριθμό, το σημαντικότερο οπτικά στοιχείο της, περιέχει την ονομασία "Κάρτα Αποδείξεων", περιέχει το σλόγκαν "Δίνω την κάρτα, συλλέγω τα έξοδα" καθώς και διαδικτυακό σύνδεσμο "http://link.minfin.gr/karta".

Η οπίσθια όψη της Κάρτας Αποδείξεων μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα από την κάθε Τράπεζα Διάθεσης στα πλαίσια χορηγίας της για την έκδοσή της. Η διαμόρφωση αυτή θα κοινοποιείται στο Υπουργείο και μπορεί να μεταβάλλεται σε κάθε παραγγελία. Η μόνη υποχρέωση είναι η αναγραφή των προτάσεων: « ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΡΤΑΣ», «Για την ενεργοποίηση της κάρτας μπείτε στο http://link.minfin.gr/karta ή στείλτε SMS στο 54053 με τον ΑΦΜ σας, κενό και τον ΙΟψήφιο αριθμό της κάρτας» «Η κάρτα αυτή δεν είναι τραπεζικό προϊόν. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Υπουργείο Οικονομικών στο τηλ.: 211 0007111»

Είναι υποχρεωτική η χρήση της κάρτας αποδείξεων;

Η Κάρτα Αποδείξεων αποτελεί προαιρετικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων δαπανών που έχουν εκδοθεί για φορολογούμενο φυσικό πρόσωπο. Σκοπός της είναι να διευκολύνει τους φορολογούμενους απαλλάσσοντάς τους από τη συλλογή και καταμέτρηση αποδείξεων και την υποβολή τους στις αρμόδιες αρχές, για φορολογικούς λόγους.

Η κάρτα αποδείξεων διατίθεται δωρεάν;

Ναι. Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από όλα τα καταστήματα των Τραπεζών Διάθεσης.

Από που μπορώ να προμηθευτώ την κάρτα

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπ. Οικονομικών με αριθμ. πρωτ. Δ5 1105529 ΕΞ 2011, οι τράπεζες οι οποίες συμμετέχουν στη διαδικασία προώθησης και λειτουργίας του συστήματος της Κάρτας Αποδείξεων είναι οι εξής:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ/ΦΟΡΕΙΣ

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • EFG EUROBANK ERGASIASA.E.
  • ALPHA BANK
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΤΒΑΝΚ
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
  • MARFIN EGNANTIA BANK
  • ATTICA BANK
  • ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • MILLENNIUM BANK
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
  • PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
  • ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK Α.Ε.
  • FIRST BUSINESS BANK ( FBB )
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΛΤ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ
  • ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
  • ΣΥΝΕΤ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
  • HELLAS PAY ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΕ
  • Ν. ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Απαιτούνται δικαιολογητικά για την παραλαβή της κάρτας αποδείξεων;

Όχι. Για την παραλαβή της κάρτας αποδείξεων δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών αλλά ούτε και η δήλωση προσωπικών ή φορολογικών σας στοιχείων. Η Τράπεζα δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε και επιτρέπεται, να καταγράψει τον Α.Φ.Μ. ή άλλα προσωπικά στοιχεία του πολίτη στον οποίο χορήγησε την κάρτα: κατά την παραλαβή της δεν ζητείται ταυτότητα ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησης, ούτε γίνεται σύνδεση της κάρτας με τον κάτοχο.

Πόσες κάρτες μπορώ να διαθέτω;

Κάθε πολίτης (μερίδα αποδείξεων/Α.Φ.Μ.) μπορεί να είναι συνδεδεμένος με περισσότερες από μια Κάρτα, με στόχο τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας να διαθέτει το καθένα τη δική του. Με τον τρόπο αυτό, μια οικογένεια μπορεί να έχει περισσότερες κάρτες τις οποίες μπορεί να συνδέσει με το Α.Φ.Μ. των ενηλίκων αυτής. Με αυτό τον τρόπο συλλέγονται και τα έξοδα που γίνονται από μέλη της οικογένειας και αξιοποιούνται κατά τη φορολογική δήλωση του κάθε έτους.

Απαιτείται ενεργοποίηση της κάρτας αποδείξεων;

Ναι. Κάθε Κάρτα διαθέτει ένα μοναδικό 10ψήφιο αριθμό. Ο κάτοχος ενεργοποιεί την Κάρτα συνδέοντας τον αριθμό της με τον Α.Φ.Μ. του (χωρίς τη διαμεσολάβηση της Τράπεζας ή τρίτων), με τους εξής τρόπους:

  • Αποστέλλοντας ένα SMS, μέσω κινητού τηλεφώνου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), στο 54053 (χρέωση: 0.011 Eυρώ/sms). Το μήνυμα που αποστέλετε θα πρέπει να είναι του τύπου:

«Α.Φ.Μ., κενό, 10ψήφιος αριθμός της Κάρτας Αποδείξεων»)

Για παράδειγμα, το μήνυμα που θα πρέπει να αποστείλετε μετά την παραλαβή της κάρτας από την Τράπεζα είναι του εξής τύπου: 123456789  1234567890

Ο πρώτος αριθμός αντιστοιχεί στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας και ο δεύτερος αριθμός στον 10ψήφιο αριθμό της κάρτας αποδείξεων.

  • Μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/karta του Υπουργείου Οικονομικών

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι πλέον ενεργοποιημένη και μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή που επιλέγει ο φορολογούμενος.

Σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα αποδείξεων;

Η κάρτα αποδείξεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη συναλλαγή με οποιονδήποτε επιτηδευματία διαθέτει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (τερματικό Point of Sales - POS) για την καταγραφή του ποσού της απόδειξης.

Εάν η επιχείρηση με την οποία συναλλάσομαι δεν έχει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών;

Σε συναλλαγές που τα καταστήματα δεν έχουν POS συμβατό με την κάρτα αποδείξεων, κρατούμε τις αποδείξεις και τις συνυπολογίζουμε στα έξοδά μας στο τέλος του χρόνου, συμπληρωματικά με τις ηλεκτρονικά καταχωρισμένες αποδείξεις μας.

Πώς καταγράφεται η συναλλαγή;

Η συναλλαγή καταγράφεται με μια απλή διαδικασία: μετά την έκδοση της απόδειξης ο υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας «περνάει» την Κάρτα Αποδείξεων από το POS και πληκτρολογεί το ποσό της συναλλαγής. Αμέσως εκτυπώνεται αποδεικτικό που δίδεται στον πελάτη, μαζί με την απόδειξη της συναλλαγής.

Όταν χρησιμοποιώ την Κάρτα Αποδείξεων, πρέπει το κατάστημα να εκδώσει και απόδειξη;

Η απόδειξη της συναλλαγής πρέπει να εκδίδεται κανονικά και μάλιστα μόνο τότε μπορεί να πιστωθεί η Κάρτα Αποδείξεων με το ποσό της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε. Ο πολίτης όμως δεν υποχρεούται πλέον να υπολογίσει το άθροισμα των αποδείξεων που έχουν καταχωρηθεί στην Κάρτα Αποδείξεων, για να το υποβάλει κατά τη φορολογική του δήλωση.

Ποια στοιχεία συλλέγονται;

Από την κάθε συναλλαγή καταγράφονται αποκλειστικά:

  • ο χρόνος της αγοράς,
  • ο Α.Φ.Μ. του καταστήματος/επιχείρησης,
  • ο αριθμός της κάρτας με την οποία έγινε η καταγραφή της συναλλαγής
  • το συνολικό ποσό της συναλλαγής

Δεν καταγράφεται η ανάλυση της συναλλαγής (τι ακριβώς αγοράστηκε, αγαθό ή υπηρεσία).

Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ την Κάρτα Αποδείξεων σε κάθε συναλλαγή μου;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την Κάρτα Αποδείξεων επιλεκτικά σε όποιες συναλλαγές θέλετε να δηλωθούν. Είναι προφανές ότι οι συναλλαγές που δε θα καταχωρηθούν, δε θα υποβληθούν αυτόματα στη φορολογική σας δήλωση.

Ποιο είναι το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων δαπανών που πρέπει να συγκεντρώσω;

Το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων δαπανών που πρέπει να έχετε συγκεντρώσει στο τέλος του έτους υπολογίζεται βάσει του εισοδήματός σας. Το Forin.gr έχει δημιουργήσει για το λόγο αυτό ένα εργαλείο υπολογισμού των απαιτούμενων αποδείξεων δαπανών το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αν ξεπεράσω το όριο των ζητούμενων αποδείξεων στο τέλος της χρονιάς, τι γίνεται; Πληρώνω περισσότερο φόρο;

Οι δαπάνες δεν αποτελούν φορολογικό τεκμήριο και άρα δεν τίθεται θέμα επιπλέον φορολόγησης.

Πώς αποθηκεύονται τα στοιχεία της κάρτας αποδείξεων;

Η συναλλαγή η οποία καταγράφεται στην κάρτα αποδείξεων αποστέλλεται στο κέντρο επεξεργασίας του φορέα εκκαθάρισης (π.χ. Εθνική Τράπεζα), που παρέχει τη συγκεκριμένη Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών. Στη συνέχεια οι συναλλαγές αυτές αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Βάσει της ανωτέρω αποστολής καταγράφονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών τα βασικά στοιχεία μιας απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό) στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου.

Μπορώ να έχω πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας αποδείξεων;

Ναι. Οι φορολογούμενοι έχουν πρόσβαση στις προσωπικές τους μερίδες μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας http://link.minfin.gr/karta και της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ., ο κάτοχος της κάρτας θα έχει πρόσβαση σε ειδική υπηρεσία, που θα του εμφανίζει την ανάλυση των εξόδων, που θα έχει κάνει έως εκείνη την ημερομηνία (ανά αγορά).

Οι Τράπεζες έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας αποδείξεων μου;

Οι Τράπεζες δεν έχουν τη δυνατότητα καταγραφής του ΑΦΜ ή των στοιχείων ταυτοποίησης του προσώπου που λαμβάνει την κάρτα αποδείξεων. Επίσης, απαγορεύεται να επεξεργάζονται τα δεδομένα που συλλέγουν από τις Κάρτες Αποδείξεων, με εξαίρεση την επεξεργασία την απαιτούμενη για τη λειτουργία του συστήματος (αποστολή στοιχείων στη Γ.Γ.Π.Σ.), και υποχρεούνται να μη διατηρούν αντίγραφα των αρχείων που αποστέλλουν μετά την οριστική παραλαβή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ότι η κάρτα δεν θα έχει (μελλοντικά) και άλλα δεδομένα ευαίσθητα/προσωπικού χαρακτήρα;

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εξετάσει την Κάρτα Αποδείξεων και έχει γνωμοδοτήσει θετικά στις 13/12/2010 σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάρτας συλλογής αποδείξεων.
Τεχνικά, η Κάρτα Αποδείξεων δεν έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης άλλων στοιχείων εκτός του μοναδικού 19ψήφιου αριθμού. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται μελλοντικά να εμπεριέχει άλλα δεδομένα.

Παρακολουθείται πλέον η συμπεριφορά μου ως καταναλωτής και είναι πιθανά αξιοποιήσιμη από εμπορικές /διαφημιστικές καμπάνιες εταιριών;

Ο μόνος φορέας που διαθέτει τα στοιχεία είναι η Γ.Γ.Π.Σ.. Επίσης, τα αναλυτικά ετήσια στοιχεία (στοιχεία επιμέρους συναλλαγών) διαγράφονται μετά την περίοδο ελέγχου του οικονομικού έτους στο οποίο αναφέρονται.

Η Κάρτα Αποδείξεων σχετίζεται με τραπεζικά προϊόντα;

Η Κάρτα Αποδείξεων δεν έχει καμία σχέση με τραπεζικά προϊόντα, επειδή δεν απαιτεί λογαριασμό σε Τράπεζα για την απόκτησή της. Δεν είναι πιστωτική κάρτα ούτε συνδέεται με τέτοια, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξόφληση λογαριασμών και δεν συνδέεται με κάποιο άλλο τραπεζικό προϊόν.

Η Κάρτα Αποδείξεων έχει ημερομηνία λήξης;

Η Κάρτα Αποδείξεων δεν έχει ημερομηνία λήξης. Οι αγορές της Κάρτας συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς για τον συγκεκριμένο Α.Φ.Μ., με τον οποίο η Κάρτα έχει συσχετισθεί. Η ίδια Κάρτα θα συλλέξει τις αποδείξεις και των επόμενων οικονομικών ετών, χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.

Τι γίνεται αν χάσω την Κάρτα Αποδείξεων; Τι συμβαίνει με τις αποδείξεις που είναι ήδη καταχωρισμένες στην κάρτα μου σε αυτή την περίπτωση;

Δεν απαιτείται δήλωση απώλειας. Η Κάρτα Αποδείξεων είναι προσωπική, με την έννοια ότι αφορά μόνο έναν πολίτη (Α.Φ.Μ.) και άρα δεν έχει λόγο κάποιος να την κλέψει και να τη χρησιμοποιήσει. Εφόσον κλαπεί ή χαθεί η κάρτα σας, μπορείτε να λάβετε νέα κάρτα, την οποία συνδέετε με τον Α.Φ.Μ. σας, με τους προαναφερόμενους τρόπους, ενώ οι αποδείξεις που έχετε συλλέξει στην πρώτη (απολεσθείσα) Κάρτα Αποδείξεων, συνυπολογίζονται στον Α.Φ.Μ. σας, συνολικά. Οι αποδείξεις, από τη στιγμή υποβολής τους, είναι συνδεδεμένες με τον Α.Φ.Μ. και όχι με την Κάρτα, ως φυσικό αντικείμενο.

Είμαι επαγγελματίας Το κατάστημά μου δεν διαθέτει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (POS) και φοβάμαι ότι θα χάσω πελάτες. Πως μπορώ να αποκτήσω τη δυνατότητα να μπορούν οι πελάτες μου να χρησιμοποιούν την κάρτα αποδείξεων; Mε ποιο κόστος;

Η Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών και Χρεωστικών Καρτών (POS) διατίθενται στην ελεύθερη αγορά. Στην παρούσα μορφή η Κάρτα Αποδείξεων "διαβάζεται" μόνο από POS.

Που πρέπει να απευθυνθώ για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κάρτα αποδείξεων;

Οι Τράπεζες Διάθεσης δεν υποχρεούνται στην παροχή έγγραφων ή προφορικών οδηγιών για τη δήλωση και τη χρήση της Κάρτας Αποδείξεων, υπηρεσία την οποία μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά. Κύριος της Κάρτας Αποδείξεων είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Επομένως, αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης του Taxisnet μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.
Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm
Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας:
1)Για θέματα τεχνικής υποστήριξης των εφαρμογών του νέου TAXISnet παρακαλούμε να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο 210 4802552.
Παρακαλούμε ακόμα να λάβετε υπόψη σας ότι η ΓΓΠΣ δεν είναι αρμόδια να σας απαντήσει σε φορολογικά θέματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλέφωνο 210 3375000 ή στις ΔΟΥ .
2)Ταχ. Δ/νση Γ.Γ.Π.Σ. : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 18346, Αθήνα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει
22/03/2012 21:54:11

Μετά από καμιά 10αριά χρόνια; Βαρεθήκαμε να μαζεύουμε αποδείξεις, δώστε μια μικρή έκπτωση στον φόρο στους χρήστες (Bonus που λένε και για τις πιστωτικές) και δείτε την φοροδιαφυγή να μειώνεται. Βάλτε την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη, σώστε εργατοώρες και χαρτί.