Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΑΕΕ Είμαστε εδώ όχι για να αντικαταστήσουμε το κράτος, αλλά για να το συμπληρώσουμε

Στο σημαντικό ρόλο που παίζει η ασφάλιση στην κοινωνία και την οικονομία με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά αποτελεί μεγάλο θεσμικό επενδυτή, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην, πρόσφατη, 22η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών στην Ύδρα.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η Κυβέρνηση σε τομείς όπως οι συντάξεις, η υγεία και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Εστίασε στη δέσμευση της κυβέρνησης για τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων στην Ασφάλιση Περιουσίας η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, εξηγώντας πως η πανδημία Covid - 19 ανέτρεψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Τέλος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζει η Ασφάλιση στην κοινωνία και την οικονομία με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά αποτελεί μεγάλο θεσμικό επενδυτή.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κόσμος και οι οποίες επηρεάζουν την ασφαλιστική αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στην πανδημία Covid - 19, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή και την άνοδο του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος τόνισε πως στοίχημα για την ασφαλιστική αγορά αποτελεί το να παραμένει επίκαιρη σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο διατηρώντας παράλληλα ισχυρή κεφαλαιακή θέση.

«Είμαστε εδώ όχι για να αντικαταστήσουμε το κράτος, αλλά για να το συμπληρώσουμε σε θέματα που δεν αποτελούν ειδικότητα και αντικείμενό του. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για το καλό της κοινωνίας.», σημείωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Στη συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών εκτός από τον υπουργό, το παρόν έδωσαν η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!