Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κρίσιμες ημερομηνίες και συναντήσεις

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας και την καγκελάριο της Γερμανίας θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο των απαιτήσεων που εγείρουν διάφορα κράτη της ευρωζώνης για την παροχή εγγυήσεων, ως προϋπόθεση συμμετοχής στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Οι κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης έχουν ζητήσει από τον κ. Βαν Ρόμπαϊ να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση της συνεργασίας και της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης για τη συνταγματικότητα ή όχι του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Η διαμάχη για τη συμμετοχή των γερμανών βουλευτών στη λήψη των μελλοντικών αποφάσεων του διευρυμένου Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μεταφέρεται στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν επί του νομοσχεδίου στη γερμανική Βουλή στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής ιδιωτών (τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων) στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!