Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΑ Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη

ΕΦΕΕΑ

5 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση

Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη

Ο κόσμος της δουλειάς, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, το σύνολο του λαού έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο πλέον. Η ανάπτυξη που πολυδιαφημίζεται από την κυβέρνηση περνάει πάνω από τις πλάτες μας.

Τα δεκάδες χαράτσια και φόροι, που ήρθαν για να μείνουν, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, η ζωή κόλαση που βιώνουμε είναι το λίπασμα για να θεριέψει η «ανάπτυξη» για τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

Όλα τα τελευταία χρόνια, είτε στο όνομα της κρίσης, είτε στο όνομα της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρήσεις καλούμαστε να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή και πολλές ακόμα θυσίες.

Σήμερα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επανεμφανίζονται απειλητικά !

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έφερε σκοτωμούς και προσφυγιά στον ουκρανικό λαό και απειλεί με φτώχια και βάσανα  το λαό μας . Ο πόλεμος  ανάμεσα σε ΗΠΑ , ΝΑΤΟ Ευρωπαϊκή Ένωση  και Ρωσία  γίνεται   για τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων τους, για την κυριαρχία στις αγορές. Σε τέτοιες συγκρούσεις, πολεμικές και οικονομικές, «το μάρμαρο» το πληρώνουν πάντα οι λαοί  πρώτα απ όλα  των εμπλεκομένων . Η χωρά μας γίνεται στόχος αντιποίνων, εξ αίτιας των στρατιωτικών βάσεων που «φιλοξενούμε » Η γενίκευση και η διεύρυνση της σύγκρουσης δεν είναι μακριά,  όσο οι κυβερνήσεις  διαλέγουν στρατόπεδο.  

Παλεύουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει άμεσα την ζωή μας.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα  ήδη μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. H ακρίβεια καλπάζει και κατατρώει ότι εισόδημα έχει απομείνει.

Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται σχεδόν  τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας μεταφορικά και αλλά κόστη.

Όλους μας απασχολεί το  ίδιο ερώτημα «θα τα βγάλω πέρα σε αυτές τις συνθήκες;».  Η καθημερινή προσπάθεια με την δουλειά μας δεν αρκεί. Τους κόπους μας τους καταπίνει η ακρίβεια η φορολογία και τα χρέη.

Τα  μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενέργεια  δεν είναι καν ψίχουλα . 

Κανένα από τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ο πόλεμος και η ανταγωνισμοί, τα υπερκέρδη μεγάλου κεφαλαίου, οι ασύλληπτοι φόροι για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και να επιδοτούνται οι πλούσιοι, η πολιτική της απελευθέρωσης ενέργειας, είναι στο DNA της πολιτικής  της ΕΕ που ακολουθεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση.

Μετατρέπουμε το θυμό μας σε συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αίτιες.

Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία! Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους  πελάτες μας αυτοαπασχολούμενους , τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά  που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις

Να μην λείψει κανείς! Όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Απαιτούμε- διεκδικούμε :

  • Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MY DATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2024 (όπως στη Γαλλία) με αρχικό στάδιο της εφαρμογής, την ηλεκτρονική τιμολόγηση.
  • Πλήρης επιχορήγηση του κόστους για όλα τα λογιστικά γραφεία, τόσο για την εφαρμογή τηλεργασίας λόγω παρατεταμένης πανδημίας, όσο και για την προετοιμασία μελλοντικά των my data.
  • Καθιέρωση  της  άδειας ασθένειας  του λογιστή (και άδεια μητρότητας   για της λογίστριες)    με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας
  • Καθιέρωση του μήνα  Αύγουστου ως περίοδο   αδείας για τον κλάδο  με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.
  • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Διαγραφή των χρεών των μικρομεσαίων εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής και των  τόκων και προστίμων,  καθώς και  το 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος για τους όλους τους μικρομεσαίους , μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.
  • Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια. Να τεθεί δε άμεσα κάτω από κρατικό έλεγχο  η παραγωγή και διαχείριση ενέργειας.
  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. 
  • Απαγόρευση της διακοπής Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεφωνικής επικοινωνίας. 
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!