Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Συνάντηση των δήμων της Ανατολικής Αττικής και ανταλλαγή απόψεων για τα διάφορα προβλήματα

Στην πρωτοβουλία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη ανταποκρίθηκαν οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής, κι έτσι οι δήμαρχοι συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει και ιδιαίτερα αυτά από την ενεργειακή κρίση, η οποία έχει επιφέρει και την αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Στη συνάντηση, πέρα από τον οικοδεσπότη, μετείχαν οι δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, Διονύσου Ιωάννης Καλαφατέλης, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Λόγω υποχρεώσεων απουσίασαν οι δήμαρχοι Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κώστας Αλαγιάννης, Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος και Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Όπως επισημάνθηκε, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται αφορά στα λειτουργικά έξοδα των δήμων της Ανατολικής Αττικής, καθώς είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με των δήμων του λεκανοπεδίου, αφού οι περιοχές τους παρουσιάζουν πολλές ιδιαιτερότητες και καλύπτουν μεγάλες και ορεινές εκτάσεις. Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και αυτό εμφανίζει αυξημένο κόστος, ακριβώς γιατί κατά την αποκομιδή πρέπει να καλυφθούν μεγάλες διαδρομές από τα οχήματα. Οι δήμοι προσπαθούν χωρίς εκπτώσεις και περικοπές στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες και χωρίς να μετακυλούν τα κόστη στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά, να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση των δήμων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των δήμαρχων όλης της χώρας, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ.

Στο τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και τους άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να διατυπωθούν τα συμπεράσματα για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους της Ανατολικής Αττικής.

«Ευχαριστώ τους καλούς συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών, σχετικά με το μείζον ζήτημα που απειλεί να τορπιλίσει τους προϋπολογισμούς των δήμων μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!