Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Τροπολογία με θέματα επιχορηγήσεων αγροτών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου "Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε.» και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων" ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών. 

Με τις προτεινόμενες διατάξεις, μεταξύ άλλων, επέρχονται οι αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις αναφορικά με τη διαδικασία επιχορήγησης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο και διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις αυτές η επιχορήγηση του ν. 4797/2021 υπολογίζεται επί του ποσού της ζημίας το οποίο δεν καταβάλλεται ως αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία (άρθρο 1)

Επίσης, επέρχονται οι αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις αναφορικά με την επιχορήγηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και διευκρινίζεται ότι, αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους, ισχύουν οι εξαιρέσεις του ν. 3877 /2010 (άρθρα 2 και 3).

Τέλος, επέρχονται και οι αναγκαίες τροποποιήσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις αναφορικά με τη διαδικασία προκαταβολής επιχορήγησης και επιχορήγησης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις για την αντιμετώπιση ζημιών σε φυτικά μέσα παραγωγής (άρθρο 5). 

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!