Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μετονομασία εταιρείας Channel VAS σε Optasia

Η Channel VAS, η πολυεθνική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του fintech παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη μετονομασία της σε Optasia, στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασής της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μετονομασία ανοίγει μια νέα σελίδα για την εταιρεία, μετά από δέκα και πλέον χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας της.

Η Optasia απασχολεί 250 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με τους 150 να βρίσκονται στα γραφεία της στην Ελλάδα τα οποία λειτουργούν από το 2015, ενώ συνεχώς αυξάνει το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό της.

Η εταιρεία είναι ηγέτιδα των εξελίξεων στον fintech τομέα στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Οι πιστοληπτικές αποφάσεις που λαμβάνει ξεπερνούν τα 8 εκατ. δολάρια σε καθημερινές συναλλαγές, ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρει απευθύνονται σε πάνω από 560 εκατ. συνδρομητές σε περισσότερες από 30 χώρες.

Σχολιάζοντας τη μετονομασία, ο κ. Bassim Haidar, ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της Optasia, δήλωσε ότι:

«Η Optasia χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία με στόχο να επιτρέψει την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο επόμενο ένα δισεκατομμύριο οικονομικά ενεργούς καταναλωτές, κυρίως στις αναδυόμενες αγορές. Η τεχνολογική και οικονομική ισχύς που φέρει η επιστήμη των δεδομένων σε μέρη όπου η οικονομική ενδυνάμωση χρειάζεται όσο τίποτε άλλο, είναι υψίστης σημασίας για τη μελλοντική τους ανάπτυξη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,7 δισ. ενήλικες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στα τραπεζικά συστήματα. Δε διαθέτουν λογαριασμό σε κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή πρόσβαση σε mobile money λύσεις. Αν και αυτός ο αριθμός μειώνεται, έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για να διανύσουμε. Η Optasia σχεδιάζει να ηγηθεί αυτής της διαδικασίας ένταξής τους τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!