Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Διευθετούνται τα πολεοδομικά θέματα της περιοχής «Πεύκο Πολίτη-Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας»

Με την ενεργητική συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες για την οριστική διευθέτηση των πολεοδομικών θεμάτων της περιοχής «Πεύκο Πολίτη-Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας» του Δήμου Χαλανδρίου, τα οποία εκκρεμούσαν για χρόνια.

Το ζήτημα αφορά στην έγκριση του σχεδίου πόλης στην περιοχή και την αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα όρια σύνδεσης με την περιοχή επέκτασης.

Το θέμα συζητήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να λάβει θετική εισήγηση.

Της συζήτησης προηγήθηκε σειρά παρεμβάσεων και συνεργασία-διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής ενώ στο Συμβούλιο παραβρέθηκαν τα στελέχη της Περιφέρειας, Θανάσης Κατσιγιάννης, Εύα Μικράκη και Νίκος Παναγόπουλος, προκειμένου να τοποθετηθούν και να διευκρινίσουν πιθανές απορίες των μελών του.

Στο νέο σχέδιο, που περιλαμβάνει κυρίως περιοχή κατοικίας και ήπιων εμπορικών χρήσεων, δόθηκε προτεραιότητα στη διασφάλιση των συνταγματικών επιταγών, την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια της πόλης και της κυκλοφορίας, την ορθολογική διαχείριση των χρήσεων γης.

Με αφορμή τη θετική έκβαση της υπόθεσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Με τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΣΥΠΟΘΑ και μπαίνει στην τελική ευθεία για ένταξη στο σχέδιο πόλης, μια ακόμα περιοχή της Αττικής. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να κλείσει οριστικά το ζήτημα. Χιλιάδες ιδιοκτήτες θα μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Παρακολουθούμε το θέμα μέχρι την οριστική επίλυσή του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!