Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

Οικονόμου Βασικός οικονομικός και κοινωνικός στόχος της κυβέρνησης η τόνωση της απασχόλησης

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι βασικός οικονομικός και προπάντων κοινωνικός στόχος της κυβέρνησης είναι η τόνωση της απασχόλησης και κατ' επέκταση της κοινωνικής συνοχής.

Άλλωστε για μας η ανάπτυξη είναι μέσο για την προαγωγή της ευημερίας των ανθρώπων, δεν είναι αυτοσκοπός, εξήγησε και αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως το πρώτο ένσημο, το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας που επεκτείνεται με επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας αλλά και η παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς.

Τόνισε ότι παράλληλα, μπαίνουν σε εφαρμογή 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και συνεχίζονται 7 δράσεις μέσω των οποίων θα προσφερθούν κατά τη νέα χρονιά 86.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ανέφερε ότι για το σκοπό αυτό θα αντληθούν περίπου 590 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

«Οι πολιτικές αυτές αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του προοδευτικού προσήμου της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την εργασία αλλά και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων», τόνισε με αναφορά στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή παρουσίαση των προγραμμάτων στον ΟΑΕΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!