Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Οικονομικών

Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

Για 14η συνεχή χρονιά, με την έκδοση “Business Leaders in Greece”, ο Όμιλος της ICAP προσφέρει έναν πολύτιμο οδηγό, ο οποίος αναδεικνύει τα σημαντικά επιτεύγματα, την πλούσια δυναμική και τις πολλά υποσχόμενες προοπτικές ομίλων και εταιριών που, σε σύγκριση δύο ετών, διακρίθηκαν για την κερδοφορία τους, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν καθοριστικά στην εθνική οικονομία.

Η εμπεριστατωμένη αυτή έκδοση επιβεβαιώνει ότι, παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα που προκάλεσε η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, και παρά τις πρόσθετες μεγάλες εξωγενείς δοκιμασίες στο γεωπολιτικό, κλιματικό και, εσχάτως, ενεργειακό πεδίο, η υγιής επιχειρηματικότητα στη χώρα μας επιδεικνύει ανθεκτικότητα και, σε πολλές περιπτώσεις, αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Ανθεκτικότητα και επιδόσεις στις οποίες συνέβαλαν καθοριστικά την τελευταία διετία η χάραξη και εφαρμογή από την Κυβέρνηση μιας συνετής, υπεύθυνης και φιλοαναπτυξιακής δημοσιονομικής πολιτικής, που συνδυάστηκε με μια ευρεία δέσμη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, ένα αποτελεσματικό «δίχτυ ασφαλείας» – με μέτρα στήριξης άνω των 42,7 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις –, μια διορατική εκδοτική στρατηγική, την ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας, και την ορθολογική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Από την αρχή της θητείας μας, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η προσέλκυση επενδύσεων στην πατρίδα μας αποτέλεσαν βασικούς στόχους της πολιτικής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και μέσα στη δίνη της πανδημίας του Covid-19 και των άλλων εξωγενών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε:

Προχωρήσαμε σε μειώσεις φόρων (π.χ. μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, μείωση του συντελεστή παρακράτησης φόρου για τα μερίσματα, μείωση της προκαταβολής φόρου κ.ά.) και ασφαλιστικών εισφορών.

Θεσπίσαμε φορολογικά κίνητρα για έρευνα και καινοτομία και για επενδύσεις στην πράσινη οικονομία και στην ψηφιοποίηση.

Σχεδιάσαμε και θέσαμε επιτυχώς σε εφαρμογή κίνητρα για προσέλκυση επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Διαμορφώσαμε νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο και για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Εισαγάγαμε την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Λάβαμε πρωτοβουλίες-τομές για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, όπως είναι ο νόμος για τη ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας, η υλοποίηση και παράταση του επιτυχημένου προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Αναβαθμίσαμε και εκσυγχρονίσαμε το θεσμικό πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την Κεφαλαιαγορά.

Με όλα τα παραπάνω, και με τη σκληρή και συστηματική δουλειά όλων μας – Κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων –, καταφέραμε να επιτύχουμε ισχυρή ανάκαμψη, που ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις, και να θέσουμε στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, ενότητα και εργατικότητα, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα – ολόπλευρα – πιο δυνατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!